Οι φωτιές που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα έγιναν πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει τις δύσκολες στιγμές που περνούν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις για να σώσουν πολίτες από τα φλεγόμενα σπίτια τους.

Στο πρωτοσέλιδο της Mirror ο πυροσβέστης που κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί, καθώς πίσω του οι πύρινες γλώσσες καταπίνουν τα πάντα. «Ένα παιδί μεταφέρεται από το φλεγόμενο σπίτι καθώς οι θερμοκρασίες – κόλαση σαρώνουν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι η τρομακτική αλήθεια της σημερινής κλιματικής κρίσης».

«Φωτιές στην Ελλάδα καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει» γράφουν οι Times. Κάτω από τη φωτογραφία του αστυνομικού που κρατάει στην αγκαλιά του το παιδί η εφημερίδα γράφει: «Η ελληνική αστυνομία εκκένωσε από το σπίτι της μια οικογένεια στα Δερβενοχώρια, βορειοδυτικά της περιοχής της Αττικής, καθώς οι φωτιές συνεχίζουν να εξαπλώνονται». 

Στο πρωτοσέλιδο των Financial Times το μωρό με την πάνα, ενώ το δάσος από πίσω είναι στις φλόγες. «Η Ευρώπη πλήττεται από την ακραία ζέστη» αναφέρει η εφημερίδα. 

Ίδια προσέγγιση και ίδια φωτογραφία έχει και ο Indepedent.