Η νέα ταινία του Netflix, Maestro, θα κυκλοφορήσει και στους κινηματογράφους, όμως αυτό ήταν ήδη γνωστό. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν η ημερομηνία, την οποία πλέον μάθαμε και πρόκειται για την 20η Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Maestro -η δεύτερη που σκηνοθετεί ο Bradley Cooper, μετά το A Star Is Born– έκανε επίσημη πρεμιέρα στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το έργο αφηγείται την ιστορία αγάπης ανάμεσα στον αμερικανό μαέστρο και συνθέτη Leonard Bernstein και τη Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Το καστ περιλαμβάνει τους Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer και Maya Hawke.

Η νέα τακτική των συνδρομητικών υπηρεσιών και το Maestro

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες streaming περιεχομένου προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδά τους για να καθησυχάσουν τους επενδυτές τους, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι λίγο ταραγμένοι, μετά την επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών του Netflix πέρυσι. Η καθιέρωση συνδρομής με διαφημίσεις και η αυστηροποίηση του διαμοιρασμού των κωδικών πρόσβασης είναι επιλογές που επιδιώκονται ακριβώς για να αυξηθεί ο τζίρος τους.

Μια άλλη στρατηγική θα μπορούσε να είναι η εμπλοκή των κινηματογράφων. Το Apple TV θα φέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Napoleon του Ridley Scott, ενώ το Killers of the Flower Moon (που επίσης διανέμεται από την Apple) πηγαίνει τόσο καλά, που πουλάει περισσότερα εισιτήρια από την Taylor Swift στη Βόρεια Αμερική.

Το Maestro είναι μια νέα αντίστοιχη περίπτωση. Η αφίσα της ταινίας φέρει τη φράση “σε επιλεγμένους κινηματογράφους”, γεγονός που παραπέμπει σε λιγότερο ευρεία διανομή και εστίαση στην ψηφιακή κυκλοφορία, εν ολίγοις στην παραδοσιακή στρατηγική που διέπει τη σχέση του Netflix με τους κινηματογράφους. Ποιος ξέρει, ίσως η ανταπόκριση του κοινού να πείσει τους υπευθύνους να εστιάσουν περισσότερο στο σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: