Στα καυσόξυλα στρέφονται και φέτος οι καταναλωτές, στην προσπάθειά τους να βρουν πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση ενόψει του χειμώνα. Με τη θερμοκρασία να πέφτει σιγά σιγά οι καταναλωτές σκέφτονται τρόπους για να ζεσταθούν χωρίς να βάζουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Φέτος, τα καυσόξυλα και τα πέλετ έχουν μειωμένη ζήτηση σε σχέση με τις άλλες χρονιές λόγω των τιμών που επικρατούν στην αγορά. Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ ο Ιορδάνης Μέργος, ιδιοκτήτης εταιρείας καυσόξυλων και πέλετ, «η ζήτηση είναι μειωμένη για τα ξύλα. Κι αυτό γιατί τα ξύλα είναι μια μορφή θέρμανσης, η οποία θέλει κρύο. Ο κόσμος αρκείται με το ρεύμα και με το κλιματιστικό. Δεν έχει μπει άλλωστε για τα καλά και ο χειμώνας, οπότε η ζήτηση είναι μειωμένη».

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καυσόξυλων, η τιμή φέτος είναι 30% με 40% πιο φθηνή σε σχέση με πέρυσι. «Αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητικές και για τους πελάτες μας οι τιμές που κυμαίνονται στην αγορά. Είναι περίπου στα 100 ευρώ το κυβικό, δηλαδή σε σύγκριση με πέρυσι είναι 40% πιο κάτω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδεχόμενο η τιμή τους να φθάσει τα περυσινά επίπεδα αποκλείεται. Σχολιάζοντας τα πέλετ, είπε ότι η τιμή τους κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα καυσόξυλα. «Πρέπει να προσέχουμε πάντως την ποιότητα που αγοράζουμε και τα καυσόξυλα και τα πέλετ», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: