ΝΕΜΑΝΙΑ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ: Για τον διεθνή Σέρβο αμυντικό μέσο, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Χετάφε, έχουν μπει στο… κυνήγι του και οι τρεις ομάδες του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός του έχουν κάνει ήδη προσφορές ενώ η ΑΕΚ προσπαθεί μέσω δυο Σέρβων, του πρώην τεχνικού της διευθυντή Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και του κολλητού Γκατσίνοβιτς, περισσότερο παρασκηνιακά να τον δελεάσουν μέχρι στιγμής. Τι λέει το δικό μας ρεπορτάζ; Πως είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, όντας αρχηγός της Χετάφε, βασικός κι αναντικατάστατος στην La Liga που μπορεί από τώρα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος. Τελευταία εξέλιξη είναι πως μπήκε δυνατά για τον Μαξίμοβιτς η Μαρσέιγ αλλά και η πρώην ομάδα του, η Βαλένθια. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, λέγεται πως η πρόταση στον Μαξίμοβιτς είναι συνολικά 4,8 εκατομμύρια για 3ετές συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές 1,3 + 1,4 + 1,5 εκατομμύρια συν bonus sign 500.000 ευρώ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ/ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί προσεχώς η πρόωρη ανανέωση επέκταση συμβολαίου με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών του διεθνή Έλληνα δεξιού μπακ με τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά έχει επέλθει συμφωνία από την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως τον Δεκέμβριο ο ΠΑΟ αρνήθηκε προσφορά 6.000.000 ευρώ για τον Βαγιαννίδη από την Βιγιαρεάλ! Έπαιξε ρόλο ασφαλώς πως αυτό το ποσό δεν ήταν καθαρό για τους πράσινους αφού έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 38% η Ίντερ…

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Αυτός ήταν ο Νο 1 στην λίστα του Παναθηναϊκού για την αντικατάσταση του Μπρινιόλι. Και για αυτόν έγινε η πρώτη βολιδοσκόπηση από τους πράσινους, παρότι το περιβάλλον του παίκτη το διαψεύδει. Σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 30του χρόνια, έχει εντυπωσιακά νούμερα με την Ουτρέχτη την τρέχουσα σεζόν (βγήκε ποδοσφαιριστής του μήνα, για τον Δεκέμβριο, στην Eredivisie ενώ στο πρωτάθλημα έχει αναδειχτεί 6 φορές man of the mats) και γενικότερα νιώθει αναγεννημένος επιστρέφοντας στην πατρίδα της μητέρας του, περιμένοντας μάλιστα και το δεύτερο παιδί του την ερχόμενη άνοιξη. Προς τα έξω βγάζει πως δεν τον απασχολεί αυτή την εποχή το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Super League για κάποια μεγάλη ομάδα παρά μόνο της επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδας!

Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα… λεπτό θέμα, που θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς και… τρόπο. Η Ουτρέχτη έχει δική της την οψιόν αυτόματης ανανέωσης/μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του Μπάρκα. Μάλιστα ο ολλανδικός σύλλογος έχει περιθώριο να την ενεργοποιήσει μέχρι 25 Μαΐου. Πιθανότατα να το κάνει πολύ πιο σύντομα, με την σούπερ σεζόν που κάνει ο Μπάρκας και το μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτόν από ελληνικές και ξένες ομάδες αλλά κι από την… Σαουδική Αραβία. Ο Μπάρκας με τα 2.500.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία έχει πάντως buy out στην Ουτρέχτη, που είναι 7ψηφιο και στο οποίο διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης και ο ίδιος, ο παίκτης. Δηλαδή αν κάποια ομάδα τον θέλει τόσο πολύ, μπορεί να πληρώσει και να τον πάρει τώρα, εφόσον βέβαια έρθει σε συμφωνία και μαζί του.

Ο Μπάρκας πάντως στην Ουτρέχτη περνάει…ζάχαρη, έχει ένα υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα του κλαμπ (plus των 320.000 ευρώ ετησίως) και ξέρει πως το καλοκαίρι θα έχει αρκετά και από διαφορετικές χώρες περιθώρια επιλογής. Και κυρίως από καλύτερες ομάδες από τις Ανκαραγκουτσού, Ντεμίρσπορ, Πάρμα και μικρομεσαίες Δανίας & Βελγίου που είχε το περασμένο καλοκαίρι. Από την Ελλάδα πάντως εκτός του Παναθηναϊκού… κλείνουν το μάτι στον Μπάρκα τόσο η ΑΕΚ (ο πατέρας Μπάρκας έχει από παλιά πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Μελισσανίδη) όσο και ο Ολυμπιακός. Μόνο που υπάρχει και μια μεγάλη ολλανδική ομάδα (Αϊντχόφεν;) που είναι μέσα στο παιχνλιδι για τον Μπάρκα ενόψει καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: