search

MAIN STREET

Προσπάθειες να ανακοπεί το πτωτικό σερί των πέντε τελευταίων ημερών από τον S&P500

Ανοδικά άνοιξε η διαπραγμάτευση των αμερικανικών μετοχών σήμερα με τον S&P500 να προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών.

goldman -morgan

Ανοδικά άνοιξε η διαπραγμάτευση των αμερικανικών μετοχών σήμερα με τον S&P500 να προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών.

Οι απώλειες στη Wall Street ενισχύθηκαν υπό την πιθανότητα μελλοντικής ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 126 μονάδων που αντιστοιχεί σε 0,4%.

Ο S&P 500 άνοιξε ανοδικά κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq Composite διαπραγματεύτηκε σε σταθερά επίπεδα.

Η Exxon σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2% καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας αύξησε τις επαναγορές του, ενώ η Chevron επίσης κινήθηκε ανοδικά ανακοινώνοντας αύξηση του προϋπολογισμού κεφαλαιακών δαπανών της.

Εν τω μεταξύ η μετοχή της Tesla καταγράφει πτώση εν μέσω αναφορών για περιορισμένες βάρδιες παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

Η προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, οπότε και η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Μικρότερη δηλαδή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, αλλά που μπορεί να βοηθήσει ελάχιστα στο να μετριάσει τους φόβους ύφεσης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει επίσης να προσφέρει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της B. Riley Wealth, «η παροιμία ότι «τα καλά οικονομικά νέα είναι κακά για τις αγορές» συνεχίζει να επιμένει». «Η σκέψη είναι ότι όσο ισχυρότερη παραμένει η οικονομία, τόσο λιγότερο πιθανό είναι η Fed να στραφεί σε μια πιο χαλαρή στάση βραχυπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο S&P500 υποχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο Dow παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,51%.

Διαβάστε ακόμη: