Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ασταθείς την Πέμπτη, κάνοντας προσπάθεια να αντιστρέψουν την αρνητική δυναμική που παρατηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2% στις απογευματινές συναλλαγές, με τους κλάδους να κατανέμονται σε θετικό και αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7572.33 μονάδες αρνητικός κατά 0,28%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,18% στις 15245.19 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,29% στις 7092.04 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28071.9 μονάδες αυξημένος κατά 0,21%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9398.2 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,71%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν 0,8%, μετά από πτώση 29% της τιμής της μετοχής της αυστριακής εταιρείας παραγωγής chip Ams-Osram νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι μετοχές της εξόρυξης οδήγησαν σε κέρδη με άνοδο 1,4%.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, με τα εναρμονισμένα στοιχεία να εμφανίζουν αύξηση 4,3% στις τιμές καταναλωτή από τον Σεπτέμβριο του 2022. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ οι κινήσεις έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής ισχυρής πτώσης των περιφερειακών αγορών που έκλεισαν σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού σημείωσαν κάποια κέρδη την Τετάρτη, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου υποβάθμισαν το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street.

Διαβάστε ακόμη: