Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στις συναλλαγές νωρίς το απόγευμα, με τους κλάδους να κατανέμονται σε οριακά αρνητικό και θετικό έδαφος. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν 1,5% προκαλώντας μικρές απώλειες, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7617.52 μονάδες αρνητικός κατά 0,11%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται οριακά πτωτικά κατά 0,07% στις 15244.99 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κοντά στη γραμμή μη μεταβολής αυξημένος κατά 0,02% στις 7075.29 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28043.02 μονάδες μειωμένος κατά 0,20%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9359.8 μονάδες αρνητικός κατά 0,08%.

Εν τω μεταξύ οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ανέτρεψαν τις απώλειες για να διαπραγματευτούν κυρίως υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα βιομηχανικά δεδομένα της Κίνας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας τον Αύγουστο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα μετά τις απώλειες της Τρίτης.

Οι μετοχές τις H&M κατέγραψαν άνοδο 4% μετά τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο

Οι μετοχές της H&M σημείωσαν άνοδο άνω του 4% στις πρωινές συναλλαγές παρά τις απογοητευτικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου μετά από ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο.

Η H&M είπε ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός τον Σεπτέμβριο μείωσε τις πωλήσεις του μήνα.

Τα λειτουργικά κέρδη του λιανοπωλητή μόδας για την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου ανήλθαν σε 4,74 δισεκατομμύρια κορώνες Σουηδίας (431,5 εκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 4,72 δισεκατομμυρίων.

Στην αναοίνωση, η H&M είπε επίσης ότι θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στη Βραζιλία το 2025 και ότι σταδιακά θα ανοίξει ξανά τα καταστήματά της στην Ουκρανία από τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: