Το πρώτο της βήμα εκτός ιταλικής αγοράς κάνει στη χώρα μας η ProntoPegno, εταιρεία με αντικείμενο τον ενεχυροδανεισμό και θυγατρική του Ομίλου Banca Sistema, ιδρύοντας ελληνική εταιρεία και εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του νέου της καταστήματος στην Αθήνα, στην οδό Σόλωνος.

H Banca Sistema άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα της ProntoPegno το 2016 στο Μιλάνο και από τότε κατόρθωσε να αναπτύξει ένα δίκτυο 13 υποκαταστημάτων σε ολόκληρη την Ιταλία και να κάνει το πρώτο της διεθνές άνοιγμα, επιλέγοντας τη χώρα μας.

Στόχος της ProntoPegno είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, γρήγορες και κυρίως αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά με ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση, ακολουθώντας μια απλή και γρήγορη διαδικασία αιτήματος, χωρίς την ανάγκη διερεύνησης περιουσιακών στοιχείων του πελάτη, με τη δυνατότητα εξαγοράς του παρασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου. Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία των εκτιμητών της ProntoPegno διασφαλίζουν ακριβείς και έγκαιρες αξιολογήσεις για τα αγαθά που έχουν δοθεί ως ενέχυρο (χρυσός, ασήμι, επώνυμα ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι).

Η παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς η ProntoPegno παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και υιοθετεί καλές πρακτικές που σχετίζονται με την αξιοπιστία και τις υψηλές προδιαγραφές στην εξυπηρέτηση πελατών. Φυσικά, εγγύηση για το επίπεδο και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί η υπογραφή ενός κορυφαίου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, του Ομίλου Banca Sistema.

Ο Giuseppe Gentile, VP της ProntoPegno Greece και General Manager του Ομίλου Banca Sistema, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών στην Ελλάδα, καθώς για την ProntoPegno αυτό σηματοδοτεί το πρώτο της βήμα εκτός Ιταλίας και μια σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της στρατηγικής της να προσφέρει λύσεις ρευστότητας διεθνώς. Για την Ελλάδα αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή ενός τραπεζικού ομίλου στην αγορά ενεχυροδανειστηρίων, μια αγορά που εγκαταλείφθηκε από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο Andrea Rotunno, GM ProntoPegno Greece, International Business Director του Ομίλου Banca Sistema, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως χώρα προτεραιότητας στη στρατηγική διεθνοποίησής μας, καθώς είδαμε μια πολύ κατακερματισμένη αγορά και τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια υπηρεσία που αντιπροσωπεύει μια win-win ευκαιρία για τους πελάτες μας, τις ελληνικές οικογένειες και εμάς, υποστηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας γρήγορα και με ασφάλεια».

Ο Νικόλαος Κερμελής, Country Manager ProntoPegno Greece, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο «ντεμπούτο» της ProntoPegno στην ελληνική αγορά, το οποίο σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να προσφέρει στην αγορά πολύ ανταγωνιστικές λύσεις ρευστότητας με ευελιξία και ασφάλεια, ως μέλος τραπεζικού ομίλου. Ανυπομονούμε να ανακαλύψει το ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την εμπειρία της ProntoPegno διαφορετική από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον συγκεκριμένο κλάδο».