Πρώην στρατιωτικός με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα στη Βόρεια Εύβοια και ο οποίος αγνοείται.

Στο όνομα του πιλότου αναφέρθηκε με tweet του ο Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για συνταξιούχο στρατιωτικό με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία, τόσο στην Πολεμική Αεροπορία -συγκεκριμένα στα ελικόπτερα Χιούι- όσο και στην πολιτική αεροπορία.

Το δρομολόγιο του μοιραίου ελικοπτέρου

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενός Agusta 109, απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, δηλώνοντας ότι θα κάνει πέρασμα από το Μαντούδι. Ωστόσο, στις 9 το πρωί ανέφερε ότι θα προσγειωθεί λόγω καιρού. Είναι άγνωστο αν από εκείνο το σημείο επιβίβασε κάποιο άτομο, αλλά στις 10 το πρωί δήλωσε ότι θα απογειωθεί για Βόλο και ότι θα πραγματοποιήσει πτήση χαμηλού ύψους. Λίγα λεπτά αργότερα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας.

Ήταν πολύ άσχημες οι καιρικές συνθήκες

Όπως επιβεβαιώνουν μάρτυρες και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, που μίλησε στο iefimerida, στην περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, καθώς η κακοκαιρία Elias σφυροκοπούσε την περιοχή.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το ελικόπτερο έπεσε 40 μέτρα από την ακτή. «Οι κάτοικοι το είδαν ένα λεπτό πριν πέσει να έχει χάσει ύψος. Να πετά πολύ χαμηλά. Ήταν πολύ άσχημες οι καιρικές συνθήκες. Έβρεχε πάρα πολύ δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

Σε εξέλιξη από την πτώση του ελικοπτέρου μέχρι και αυτή την ώρα -δυστυχώς χωρίς να έχει ανευρεθεί το παραμικρό- βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχει το Λιμενικό, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, άνδρες της ΕΜΑΚ με ένα σκάφος και βατραχάνθρωποι.

Διαβάστε ακόμη: