Το «Καλάθι της Ψαραγοράς» που τέθηκε σε εφαρμογή φιλοδοξεί να ανακουφίσει τους καταναλωτές, μέσα στο οποίο μπήκαν από σήμερα γαρίδες, καλαμαράκια, θράψαλα και σουπιές, ενώ το χταπόδι βρίσκεται εκτός.

Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν θαλασσινά για το εορταστικό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, όπως μεταδίδει το Mega.

Φέτος οι κόκκινες γαρίδες πωλούνται από 12-14 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια 9-12 ευρώ το κιλό, τα μικρά θράψαλα από 5-6 ευρώ, ενώ οι σουπιές 10-13 ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης το χταπόδι θα μείνει εκτός καλαθιού λόγω μειωμένης διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στη Βαρβάκειο και συνομίλησε με τον πρόεδρο των ιχθυοπωλών αλλά και καταναλωτές.

Πάντως, παρά τις προσφορές, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που συνεχίζουν να ψωνίζουν φειδωλά.

Καλάθι της Ψαραγοράς: Το νέο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για την περίοδο της Σαρακοστής

Υπενθυμίζεται πως το νέο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για την περίοδο της Σαρακοστής είχε προαναγγείλει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωνε σε ανάρτηση του: «Κατόπιν συμφωνίας μου με τον Πρόεδρο της Βαρβακείου Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών κ. Σίμο, ξεκινά πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλη τη Σαρακοστή στην Ιχθυαγορά», αναρτώντας και σχετικό πίνακα, όπου αποτυπώνονται οι «σημαντικές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το 2022».

«Στον πίνακα οι περσινές τιμές και οι φετινές!», κατέληγε στην ανάρτησή του.

Διαβάστε ακόμη: