search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Predator: Έφοδοι για τις υποκλοπές – Βρήκαν άδεια γραφεία και σπίτια

Άδεια γραφεία, άδειες κατοικίες και κενά διαμερίσματα, εντόπισαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν οργανωμένες εφόδους μετά από εισαγγελική παραγγελία, σε εταιρίες που σχετίζονται με το Predator.

Predator: Έφοδοι για τις υποκλοπές - Βρήκαν άδεια γραφεία και σπίτια

Κενά γραφεία εταιρειών και κενούς τοίχους κατοικιών και διαμερισμάτων, βρήκαν οι αρχές ψάχνοντας τα γραφεία της Ιntellexa και Κrikel, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Εγκαταστάσεις και οικήματα φαίνεται να εκκενώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι πριν μάλιστα ξεσπάσει η έωλη υπόθεση των υποκλοπών που προκάλεσε τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Η εντολή για τις έρευνες δόθηκε από τους εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο που χειρίζονται τις έρευνες για τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις επικοινωνιών.

Στελέχη της αστυνομίας προέβησαν σε ελέγχους εγκαταστάσεων τουλάχιστον έξι εταιρειών, μεταξύ των οποίων και οι γνωστές Ιntellexa και Κrikel όσο και σε άλλες, που συνδέονται με τις δύο αυτές εταιρείες, είτε διότι έχουν κοινή έδρα είτε γιατί στη μετοχική τους σύνθεση εντοπίστηκαν ίδια πρόσωπα.

Οι έρευνες που έγιναν και σε σπίτια διαμονής των ανθρώπων που κατηγορούνται δίχως να υπάρχουν αποδείξεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αποδείχτηκαν ανούσιες.

Σε εγκαταστάσεις και σε οικίες τα ευρήματα είναι μηδαμινά και στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν “κενά γραφεία” και “κενά σπίτια”.

Διαβάστε ακόμη: