Τεράστιο, ήταν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την «παρθενική» έκδοση «πράσινων» ομολόγων από την Ινδία, τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη και την τρίτη κυριότερη, σε παραγωγή ρύπων.

Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια (80 δισ. ρουπίες) στις πρώτες εκδόσεις πράσινων πενταετών και δεκαετών ομολόγων που δοκιμάζει, προκειμένου να «αντλήσει» νέα κεφάλαια για την επίτευξη του στόχου της μετεξέλιξης σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μονάχα θα «ανοίξει» νέους δρόμους για την ανάπτυξη, αλλά θα έλθει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τη μείωση των ρύπων κατά 45% έως το 2030 και την αύξηση του μεριδίου της παραγωγής καθαρής ενέργειας, κατά 50%.

Ανάλογη «πράσινη» έκδοση έχει προγραμματισθεί και για την 9η Φεβρουαρίου, με τον τελικό στόχο για την εφετινή χρονιά να είναι η συγκέντρωση τουλάχιστον 160 δισ. ρουπιών. Ο ιδιωτικός τομέας και κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας έχουν, επίσης, επιταχύνει την «πράσινη» μετάβαση, με εκδόσεις εταιρικών ομολόγων ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: