Το Aon Center, ο τρίτος ψηλότερος πύργος στο Λος Άντζελες, πωλήθηκε έναντι 147,8 εκατομμυρίων δολαρίων – περίπου 45% λιγότερο από την τελευταία τιμή αγοράς του το 2014 – καθώς οι αξίες των γραφείων εξακολουθούν να πλήττονται από το υψηλό απόθεμα κενών χώρων και το κόστος χρηματοδότησης.

Η πώληση είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα των γραφείων φέτος στο κέντρο του Λος Άντζελες, το οποίο συγκαταλέγεται στις αγορές γραφείων των ΗΠΑ που έχουν  πληγεί πιο πολύ μετά την πανδημία, καθώς η απομακρυσμένη εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και τα αυξανόμενα  επιτόκια ρίχνουν τις αξίες, εξανεμίζοντας τα ίδια κεφάλαια των ιδιοκτητών.

«Με μια νέα χαμηλή βάση και έναν καλά κεφαλαιοποιημένο ιδιοκτήτη, το Aon Center θα είναι σε ανταγωνιστική θέση για να προσελκύσει και να διατηρήσει ενοικιαστές που επιθυμούν έναν καλά διαμορφωμένο πύργο στον ορίζοντα στην καρδιά του κέντρου του Λος Άντζελες», δήλωσε ο Σιν Φαλπ, μεσίτης της Colliers που εκπροσωπεί τους αγοραστές.

Οι αγοραστές είναι μια ομάδα που αποτελείται από την Carolwood LP, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, τον Ντάνιελ Αμπραμς  και τον Ανταμ Τίσερ.  Ο πωλητής ήταν η  Shorenstein με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, κι εκπροσωπήθηκε από τη Newmark Group Inc.

Σχεδόν το 30% των χώρων γραφείων στο κέντρο του Λος Άντζελες ήταν διαθέσιμο προς μίσθωση ή υπομίσθωση το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η μεσιτική εταιρεία Savills. Πολλοί ενοικιαστές και επενδυτές αποστρέφονται τις δύσκολες μετακινήσεις και τον υψηλό πληθυσμό αστέγων της γειτονιάς. Τα ενοίκια στο κέντρο της πόλης ήταν 40% χαμηλότερα από ό,τι σε πιο «in» περιοχές, όπως το Century City, όπου το ποσοστό διαθεσιμότητας ήταν 16%, σύμφωνα με τη Savills.

Διαβάστε ακόμη: