Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπε σε γνωστή οικονομική σελίδα ο επικεφαλής της εταιρείας METRO, Αριστοτέλης Παντελιάδης και σας μεταφέρω μερικά πολύ ενδιαφέροντα κατά την άποψή μου σημεία από τις δηλώσεις του, που δείχνουν και το τι έρχεται το επόμενο διάστημα στο θέμα της ακρίβειας και των τιμών, που δεν λένε να σταματήσουν την ξέφρενη σε πολλές περιπτώσεις αυξητική πορεία τους.

Ο κ. Παντελιάδης, λοιπόν, εκτιμά αρχικά ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα κοπάσει – πολέμου επιτρέποντος – η κούρσα ανόδου των ανατιμήσεων. Προσέξτε, όμως! Με κατηγορηματικό τρόπο αναφέρει ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν.

Σε κάποια προϊόντα θα μαζευτούν οι «τρέλες», π.χ. στο ηλιέλαιο, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα ξαναγυρίσουν οι τιμές εκεί που ήταν. Τίποτα δεν θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν. Ούτε η ενέργεια, ούτε το μισθολογικό κόστος θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν -και αυτό δεν είναι κακό- άρα λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουμε, αλλά θα λογικευτούμε…».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας METRO, αφού διαπίστωσε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία οριακή αποκλιμάκωση των τιμών σε κατηγορίες προϊόντων όπως τα χαρτικά, τα σπορέλαια και το χοιρινό, που τους τελευταίους μήνες είχαν ανατιμηθεί σημαντικά, τι να αναφέρει αμέσως μετά;

Ότι αυτή η μείωση των τιμών είναι «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς «ακόμα έρχονται αρκετές ανατιμήσεις και στα τρόφιμα και στα μη τρόφιμα». «Οι πολυεθνικές «σέρνουν» τις ανατιμήσεις στα μη τρόφιμα, ενώ στα τρόφιμα οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν περάσει ακόμη το σύνολο της ανατίμησης του κόστους που έχουν δεχθεί». Αλλά αυτό αναφέρει «κάποια στιγμή θα τελειώσει». Μάλιστα! Είδατε πως έχουν τα πράγματα και πως μας προετοιμάζουν για να αποδεχτούμε την έκτακτη κατάσταση, ως κανονικότητα πλέον, γιατί, “τίποτα δεν θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν”;!

Διαβάστε ακόμη: