Να ξέρετε πάντως, ότι οι εκδηλώσεις που έγιναν εχθές δεν ήταν τίποτα μπροστά στις ειδήσεις που έβγαλε ο Κύκλος Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Καταρχάς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος παραδέχτηκε την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης περιλαμβάνοντας μάλιστα και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ουσιαστικά, είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν ασκεί δυναμική αντιπολίτευση που μπορεί να προσελκύσει προοδευτικό κόσμο. Ένα το κρατούμενο.

Όμως, μίλησε και για την πιθανότητα συνεργασίας των δύο κομμάτων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά και ότι ο εκλογικός νόμος δεν προκρίνει τέτοιες συμπράξεις κομμάτων.

Οπότε το κόβει χλωμό. Αυτό, πάντως, είχε και ένα αντίκτυπο σε μεριά του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, που στηρίζει μία σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε τώρα και στο δεύτερο σοκ που έπαθε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον κύκλο Ιδεών του Βενιζέλου.

Εκεί ακούστηκε η άποψη και όχι από κάποια τυχαία, αλλά από την Άννα Διαμαντοπούλου ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο κόμμα, στο Κέντρο, στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο διότι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν εκφράζονται από την αντιπολίτευση ενώ και η ΝΔ φαίνεται να μην τους έχει πάρει τελείως μαζί της.

Όπως καταλάβατε, η προτροπή της κ. Διαμαντοπούλου είναι κάτι που δεν περίμενε το πολιτικό σύστημα.

Ούτε το Μαξίμου για να λέμε και την πάσα αλήθεια, ούτε και το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο το οποίο βλέπει δύο δυνατούς πόλους Βενιζέλο – Διαμαντοπούλου να του «παίζουν» σκληρό παιχνίδι εντυπώσεων και να τον υποβαθμίζουν ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όλες αυτές οι διεργασίες γίνονται επειδή η κυριαρχία Μητσοτάκη στο Κέντρο έχει φέρει γκρίνιες από πρόσωπα που δεν αξιοποιούνται όπως θα ήθελαν.

Θυμίζω ότι η κ. Διαμαντοπούλου έφτασε κοντά στο να υπουργοποιηθεί, όμως, κάτι έγινε και δεν επετεύχθη η συνεργασία.

Τώρα ξαφνικά αρχίζει και διαφαίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει ένα νέο κόμμα στο χώρο του Κέντρου για να παίξει και αυτό το ρόλο του στις εκλογές.

Βέβαια, αυτό που αναρωτιόμαστε είναι από που θα παρθούν τα στελέχη γι’ αυτό το κόμμα μιας και τις καλές εφεδρείες τίς έχει πιάσει ήδη η ΝΔ…

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες παρεμβάσεις αποτυπώνουν μύχιες σκέψεις και προθέσεις προσώπων που έχουν μείνει στην απέξω…

Διαβάστε ακόμη: