Επειδή για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Metlen σχετικά με την HELLENiQ ENERGY έχει γίνει λόγος πολύς, αλλά και επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, σας παραθέτουμε κάποιες …σκόρπιες πληροφορίες!

Κατ’ αρχήν είναι γεγονός πως από …φιλολογικής απόψεως τα ΕΛΠΕ ενδιαφέρουν τον Μυτιληναίο, ιδίως σε συνάρτηση με την προσπάθεια εισαγωγής στο Λονδίνο! Τα ΕΛΠΕ δηλαδή αποτελούν μια περίπτωση που κάνει γκελ σε θεσμικούς, αγορές και επενδυτικό κοινό!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο placement, όπως αποκάλυψε το Radar, ο Ευ. Μυτιληναίος απέκτησε το 1% των ΕΛΠΕ, με τις πληροφορίες να λένε πως στο μεταξύ μέσα από αγορές στο Χρηματιστήριο, έχει ανεβάσει το ποσοστό του γύρω στο 3%!

Από εκεί και πέρα, τα ΕΛΠΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ή αρχές του 2025, ανάλογα με την έκβαση των αγορών, θα προχωρήσουν σε νέο placement της τάξης του 20% των μετοχών!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή ο Μυτιληναίος θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει ένα 6%-7% των μετοχών ούτως ώστε να προσεγγίσει το 10% και να καταστεί ένας σοβαρός και αξιόπιστος εταίρος μειοψηφίας στα ΕΛΠΕ, όπως για παράδειγμα η CVC στην ΔΕΗ και παράλληλα να απαιτήσει ή να διεκδικήσει να έχει μια αντιπροσώπευση στο ΔΣ!

Στο βαθμό που οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, καθώς δεν πρόκειται για εξαγορά που μπορεί να ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες στον χώρο των Πετρελαίων και των Διυλιστηρίων αλλά για στρατηγική – επενδυτική και μετοχική τοποθέτηση που θα κριθεί σε όλα τα επίπεδα σε βάθος χρόνου!

Το ζήτημα ωστόσο είναι, τι θέλει η κυβέρνηση ως προς το ποσοστό του Δημοσίου, τι θέλει η οικογένεια Λάτση, αλλά και πως θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο αυτό οι εξωγενείς επιχειρηματικοί παράγοντες, που διαθέτουν παρέμβαση, ισχύ και επιρροή, σε κυβέρνηση και ΜΜΕ!

Διαβάστε ακόμη