Όποιος είδε την περασμένη εβδομάδα το τελευταίο εξώφυλλο της βίβλου της μόδας της βρετανικής Vogue είχε πιθανόν αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα, όπως πολλοί άλλοι: Πώς στο καλό κατάφεραν να φέρουν 40 από τις πιο διάσημες, περιζήτητες γυναίκες στον πλανήτη στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή;

Την απάντηση έχει η Rosie Vogel-Eades, η global bookings director της Vogue και ο άνθρωπος που συντόνισε την μεγάλη φωτογράφιση. Η ιδέα ανήκε στο αφεντικό της, αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, ο οποίος ήθελε να σηματοδοτήσει το τελευταίο τεύχος του μετά από επτά χρόνια με κάτι ξεχωριστό, συγκεντρώνοντας δηλαδή τα πιο μεγάλα ονόματα από τον κόσμο της μόδας του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού, μαζί σε μια τοποθεσία. Εύκολο, σωστά; Μάλλον όχι, και αυτό το γνώριζε ήδη η Rosie.

«Σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ και του είπα ότι ήταν τρελός», είπε η ίδια, γελώντας πια, στο BBC Newsbeat. Ο Ένινφουλ, σαν να μην την άκουσε, συνέχισε: «Θέλω τη Μάιλι Σάιρους, θέλω την Όπρα». «Βεβαίως, επιτρέψτε μου να δω τι μπορώ να κάνω», του απάντησε, φυσικά, η Rosie.

Έτσι, άρχισε να τηλεφωνεί σε μάνατζερ, γνωρίζοντας πόσο δύσκολα θα ήταν να κάνει όλες αυτές τις γυναίκες να μπουν σε ένα εξώφυλλο. Ωστόσο, μάλλον δεν έπρεπε να ανησυχεί. «Μόλις άρχισαν να λένε “ναι”, τότε σκέφτηκα ότι θα πρέπει να μαζέψω τη γλώσσα μου», περιέγραψε και τόνισε: «Είναι απόδειξη του τι θα έκανε κάποιος για τον Έντουαρντ».

Όλα άλλαξαν όταν δέχθηκε η Όπρα

Η Rosie παραδέχθηκε ότι το αρχικό σχέδιο δεν περιελάμβανε 40 σταρ, αλλά μίλις η Όπρα Γουίνφρεϊ είπε ναι, τότε όλο και περισσότερες ήταν οι θετικές απαντήσεις που ελάμβαναν. «Δεν μου έχει ξανατύχει, σε ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο εγχείρημα, οι άνθρωποι να είναι τόσο πρόθυμοι και να λένε το ναι γρήγορα», είπε και αποκάλυψε ότι όλους όσοι πλησέγγισαν για να εμφανιστούν στο εξώφυλλο δέχτηκαν την πρόταση, με μόνο εξαίρεση την Νικόλ Κίντμαν η οποία δεν κατάφερε να παραστεί λόγω γυρισμάτων.

Το επόμενο βήμα ήταν να οριστεί μια ημερομηνία και να σχεδιαστεί ένα αυστηρό πρόγραμμα – κάτι που η Rosie το χαρακτήρισε ως μία «στρατιωτική επιχείρηση» – σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Νέα Υόρκη που επιλέχθηκε για την φωτογράφιση, τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ήταν όλα υπερ-μυστικά», είπε. «Ήμασταν πολύ λίγοι από εμάς στο γραφείο που ξέραμε πραγματικά ποιος θα ήταν εκεί. Και το κρατήσαμε πολύ σφιχτό, κάτι που ήταν σχεδόν, ίσως, το πιο συναρπαστικό». Συνεχίζοντας παρομοίασε την φωτογράφιση με μία εκδήλωση μεγαλύτερης κλίμακας όπως είναι μία επίδειξη μόδας. «Όταν έχεις τόσα ταλέντα μαζεμένα σε ένα μέρος και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι σε μία συγκεκριμένη ώρα… Είχαμε λοιπόν έναν ολόκληρο όροφο μόνο με μαλλιά και μακιγιάζ, είχαμε έναν ολόκληρο όροφο styling, έναν ολόκληρο όροφο με τη διαχείριση ανθρώπων και τέτοια πράγματα. Και ήταν πολύ, πολύ δομημένο». Σύμφωνα με την ίδια όλες οι σταρ έπρεπε να είναι στο πλατό μέχρι τις 15:00. «Έτσι κάποιες ήταν εκεί [στις] οκτώ το πρωί, αλλά κάποιες έφτασαν στις 14:59 ήδη με τα μαλλιά και το μακιγιάζ τους έτοιμο».

Μάλιστα, η Vogue δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο social media και ένα βίντεο που δείχνει πώς πραγματοποιήθηκε η επική φωτογράφιση.

Όταν τελικά έγινε όλη η προετοιμασία, η Rosie τηλεφώνησε κλαίγοντας στον σύζυγό της, επειδή, όπως είπε «δεν ξέρω αν θα κάνω ποτέ κάτι που θα ήταν τόσο καλό όσο αυτό και ίσως να έχω φτάσει στο απόγειο». «Λοιπόν, γιατί δεν πας μέσα να το απολαύσεις αντί να κλαις στο τηλέφωνο σε μένα;», της είπε εκείνος και ακολούθησε τη συμβουλή του.

Μετά από αρκετές εβδομάδες προετοιμασίας του τελευταίου τεύχους του Έντουαρντ, η ίδια είναι ευτυχής που μπορεί πλέον να μοιραστεί την ιστορία του εμβληματικού εξώφυλλου.

Η ίδια μίλησε στο BBC με εγκωμιαστικά λόγια για τον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue και την πορεία του. «Είμαι τόσο ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του και να δουλέψω σε αυτό το εξώφυλλο και σε όλα του τα εξώφυλλα, ξέρετε, γιατί όλα ήταν μια τρελή βόλτα», είπε.

Αυτές είναι οι 40 σταρ που πόζαραν μαζί για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

Adwoa Aboah
Adut Akech
Simone Ashley
Victoria Beckham
Selma Blair
Naomi Campbell
Vittoria Ceretti
Gemma Chan
Jodie Comer
Laverne Cox
Cindy Crawford
Miley Cyrus
Ariana Debose
Cara Delevingne
Jourdan Dunn
Paloma Elsesser
Karen Elson
Cynthia Erivo
Linda Evangelista
Jane Fonda
Kaia Gerber
Gigi Hadid
Salma Hayek
Iman
Maya Jama
Jameela Jamil
Karlie Kloss
Precious Lee
Dua Lipa
Gugu Mbatha-Raw
Kate Moss
Lila Moss
Rina Sawayama
Irina Shayk
Anya Taylor-Joy
Christy Turlington
Amber Valletta
Serena Williams
Oprah
Anok Yai

Διαβάστε ακόμη: