Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν δρόμους και σημεία διελεύσεων στα σύνορα με την Ουκρανία  κάνοντας έναρξη απεργίας διάρκειας ενός μηνός.

Η διαμαρτυρία τους στοχεύει σε πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και στην έλλειψη κυβερνητικής δράσης για την προστασία τους.

Οι αγρότες σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ελλάδα κάνουν διαμαρτυρία για περιορισμούς που τους επιβάλλει η Ε.Ε., που στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την αύξηση του κόστους παραγωγής και για τον αθέμιτο, όπως λένε, ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

Οι Πολωνοί αγρότες  μεταξύ άλλων ξεσηκώνονται, για τον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από τη γειτονική τους Ουκρανία.

Σχεδόν 100 στον αριθμό αγρότες και 50 τρακτέρ απέκλεισαν τη συνοριακή διάβαση Medyka, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ενώ υπάρχουν πάνω από 250 μπλόκα κατά μήκος της χώρας.

Ο υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά ελπίζει ότι οι διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να οργανωθούν κατά τέτοιο τρόπο που να είναι «ο λιγότερο επιβαρυντικός για τους πολίτες».

Διαβάστε ακόμη: