Ένα τεράστιο ποσό θα κληθεί να εκταμιεύσει όποιος θελήσει να εντάξει στο γκαράζ του, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την τιμητική τους θα έχουν τα μοντέλα της Ferrari στην πρώτη δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Monaco Car Auctions, την Τρίτη 8 Ιουνίου, στο Πριγκιπάτο.

Οι φίλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Maranelo θα έχουν την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν για κάποια απαστράποντα μοντέλα της Ferrari που βγαίνουν στο «σφυρί», ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του δημοφιλούς οδηγού της F1 Fernando Alonso.

Πρόκειται για μια Ferrari Enzo, η οποία μέχρι πρότινος κοσμούσε το γκαράζ του 41χρονου Ισπανού οδηγού της Aston Martin και πλέον αναζητά ένα νέο, ζεστό σπίτι.

Όπως φαίνεται και σε ανάρτηση του οίκου δημοπρασιών Monaco Car Auctions στο Instagram, η Enzo φέρει το εμβληματικό κόκκινο χρώμα της Ferrari, ενώ όπως αναφέρεται έχει διανύσει μόλις 4.800 χλμ.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα βάλω πωλητήριο στη Ferrari Enzo μου, στο Μονακό. Ελπίζω ότι ο νέος κάτοχος αυτού του μοναδικού κομματιού θα το απολαύσει», επισήμανε ο Alonso μέσω ενός story στο Instagram.

Η Ferrari Enzo συγκαταλέγεται στα κορυφαία μοντέλα της ιταλικής φίρμας, ενώ κατασκευάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρείας, Έντσο Φερράρι. Παρήχθη από το 2002 έως το 2004 σε μόλις 400 κομμάτια, όλα στο χέρι, και κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ήταν το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο δημιούργημα της Ferrari.

Η εξέλιξη του μοντέλου διήρκησε τέσσερα χρόνια (ξεκίνησε το 1998) και μία από τις βασικές οδηγίες που δόθηκε στον σχεδιαστικό οίκο Pininfarina,  ήταν το μπροστινό μέρος της Enzo να παραπέμπει σε ρύγχος μονοθεσίου της F1.

Για την κίνηση της εξελίχθηκε από το μηδέν ένας V12, υπό γωνία 65 μοιρών, ατμοσφαιρικός κινητήρας 5.998 κ.εκ. που απέδιδε 660 ίππους στις 7.800 σ.α.λ. και 657 Nm στις 5.500 σ.α.λ.

Eίναι εφοδιασμένη με το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, που συνδράμει στην επιτάχυνση στου μοντέλου από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,27 δλ., με το 0-160 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,4 δλ. και το 0-300 χλμ./ώρα σε 26,1 δλ. Όσον αφορά στην τελική ταχύτητα, αυτή φτάνει τα 355 χλμ./ώρα.

Πριν από λίγα χρόνια, μια Ferrari Enzo με 600 χλμ. στο «βιογραφικό» της κόστισε περί τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ το μοντέλο του Alonso εκτιμάται ότι θα «πιάσει» ακόμα περισσότερα, μιας και άνηκε σε έναν εκ των κορυφαίων οδηγών της F1.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Enzo του Alonso, στο «σφυρί» από την Monaco Car Auctions βγαίνουν και άλλα απαστράποντα μοντέλα της Ferrari, συμπεριλαμβανομένων μιας 208 GTB, μιας 208 GTS, μιας Testarossa και μιας Roma.

Διαβάστε περισσότερα