Η κινεζική ηγεσία «καταδικάζει τις ενέργειες που πλήττουν πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Η Κίνα είναι πολύ ανήσυχη για την συνεχή κλιμάκωση στην παλαιστινοϊσραηλινή σύγκρουση», δήλωσε η Μάο Νινγκ προσθέτοντας ότι το Πεκίνο «εκφράζει την λύπη του για τις απώλειες μεταξύ των πολιτών που προκλήθηκαν από την σύγκρουση», ενώ «αποδοκιμάζει και καταδικάζει τις ενέργειες που πλήττουν πολίτες».

Η Κίνα «είναι αντίθετη με κάθε ενέργεια που μπορεί να επεκτείνει την σύγκρουση και να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα και ελπίζει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί μόλις αυτό γίνει δυνατό ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η ειρήνη», επέμεινε η Μάο Νινγκ.

«Το μέσον για την έξοδο από τον (φαύλο) κύκλο της παλαιστινοϊσραηλινής σύγκρουσης είναι η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών και η προώθηση μιας συνολικής και προσήκουσας λύσης στο θέμα της Παλαιστίνης με πολιτικά μέσα με τρόπο ώστε να γίνουν σεβαστές οι ανησυχίες όλων των πλευρών».

«Η Κίνα θα συνεχίσει τις αδιάκοπες προσπάθειες μαζί με την διεθνή κοινότητα με τον στόχο αυτόν», είπε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κινεζική διπλωματία, η οποία διευκόλυνε την θεαματική προσέγγιση του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, επαναλαμβάνει συστηματικά ότι θέλει να συμβάλει στην παλαιστινοϊσραηλινή ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται στο σημείο μηδέν από το 2014.

Το Πεκίνο, που διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ, ήταν μέχρι σήμερα σχετικά αποστασιοποιημένο στο μεσανατολικό ζήτημα σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο εξής εκφράζει με μεγαλύτερη έμφαση την θέση του για το θέμα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 1.100 νεκροί σε λιγότερες από 48 ώρες

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Κάναμε το σταυρό μας και ήρθαμε» λένε οι πρώτοι Έλληνες που επέστρεψαν

Διαβάστε ακόμη: