Άγνωστος είναι ο αριθμός των ομήρων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που κρατούνται από τις αντιμαχόμενες πλευρές, μετά τη χθεσινή εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της Χαμάς είχε δηλώσει ότι μαχητές έχουν αιχμαλωτίσει «δεκάδες» Ισραηλινούς στρατιώτες, χωρίς να δώσει αριθμούς, προσθέτοντας μόνο ότι οι αιχμάλωτοι κρατούνται σε «ασφαλή μέρη» και σήραγγες.

Το πρωί της Κυριακής, ο στρατιωτικός βραχίονας της οργάνωσης τόνισε στο δίκτυο «Al Jazeera» ότι θα δημοσιεύσει τον αριθμό των Ισραηλινών αιχμαλώτων μέσα στις επόμενες ώρες. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, δεν έχει επί του παρόντος ακριβή εκτίμηση του αριθμού των αιχμαλώτων που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πληροφορίες της Jerusalem Post ανέφεραν, στο μεταξύ, ότι περίπου 750 Ισραηλινοί αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στο νότιο Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ισραηλινός στρατός θέλουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους να κρατούνται από μαχητές της Χαμάς σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες στο νότιο Ισραήλ. Πρόσθεσε επίσης ότι δύο καταστάσεις ομηρείας είχαν «επιλυθεί», χωρίς να ξεκαθαρίζει αν όλοι οι αιχμάλωτοι είχαν διασωθεί ζωντανοί.

Από την πλευρά των Ισραηλινών, ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) είπε το πρωί της Κυριακής ότι «δεκάδες» Παλαιστίνιοι μαχητές κρατούνται αιχμάλωτοι, χωρίς να δώσει και εκείνος συγκεκριμένους αριθμούς.

Διαβάστε ακόμη: