Επιχειρησιακό κέντρο και μεγάλο αριθμό όπλων της Χαμάς ισχυρίζεται ο στρατός του Ισραήλ πως εντόπισαν στο εσωτερικό του νοσοκομείου Αλ Σίφα, έπειτα από «στοχευμένη επιχείρηση», όπως τη χαρακτήρισαν, από τον ισραηλινού στρατού με τανκς και κομάντο.

Το γεγονός πως έχει αρχηγείο αλλά και ότι κρύβει όπλα κάτω από το νοσοκομείο διαψεύδει, από τη δική της πλευρά, η οργάνωση της Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την έφοδο ο ισραηλινός στρατός είχε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ότι «σε πέντε λεπτά θα μπούμε», σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός ψάχνει για αρχηγεία και οπλισμό της Χαμάς

Ο λόγος της στρατιωτικής επιχείρησης μέσα στο νοσοκομείο είναι πως το Ισραήλ πιστεύει πως και κάτω από το Αλ Σίφα αλλά και κάτω από άλλα νοσοκομεία βρίσκονται αρχηγεία της Χαμάς και οπλισμός της.

Μάλιστα, στη Μέση Ανατολή, βίντεο που φέρεται να δείχνει βαρύ οπλισμό της Χαμάς και εντοπίστηκε σε αίθουσα μαγνητικού τομογράφου, κατά την έφοδο ισραηλινών στρατιωτών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο στρατός.

Σε άλλη πτέρυγα βρέθηκε «τεχνολογικός εξοπλισμός», που υποδηλώνει ότι η ισλαμιστική οργάνωση διατηρούσε εκεί επιχειρησιακό αρχηγείο.

Την ίδια ώρα τα αραβικά Μέσα και αραβόφωνοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πως ο ισραηλινός στρατός «συνέλαβε» και ορισμένα άτομα, τους ανέκριναν για πολλές ώρες και μετά τους άφησαν ελεύθερους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Φύγαμε από το νοσοκομείο αφήνοντας νερό και τρόφιμα»

Από την άλλη πλευρά, ο στρατός τονίζει πως έφυγε από το νοσοκομείο αφήνοντας νερό και τρόφιμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρξαν απώλειες όμως δεν μπορούσε να μπει αλλά και να βγει από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αντιδράσεις αλλά και αμφιβολίες καταγράφονται στην πλατφόρμα Χ, όπου ο ισραηλινός στρατός είχε αναρτήσει το σχετικό βίντεο με την επιχείρηση αλλά και τα ευρήματα, το οποίο για κάποιες ώρες το διέγραψε και στην συνέχεια το επανέφερε.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδικάζουν ΠΟΥ και ΟΗΕ – Η αντίδραση των ΗΠΑ

Από την πλευρά τους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΟΗΕ καταδίκασαν και δήλωσαν τον αποτροπιασμό τους για την επιχείρηση αυτή, καθώς θεωρούν πως τα νοσοκομεία πρέπει να προστατεύονται και είναι ιερά.

Το ΣΑ του ΟΗΕ, ζητά κατεπειγόντως «παύση των εχθροπραξιών» για αρκετές ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας για να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες ότι εκείνος έδωσε το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, τονίζοντας πως το Ισραήλ κινείται μόνο του, ενώ οι ΗΠΑ έχουν επαναλάβει ότι πρέπει να προστατεύονται τα νοσοκομεία και οι ασθενείς.

Σημειώνεται πως αυτός ο προβληματισμός υπήρξε επειδή λίγες ώρες πριν την επιχείρηση ο Λευκός Οίκος είχε πει πως υπάρχουν στοιχεία πως η Χαμάς κρύβει αρχηγείο κάτω, στα υπόγεια του νοσοκομείου Αλ Σίφα αλλά και σε άλλα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη: