Σήμερα (02/05), το ανακοίνωσε ότι δε γνωρίζει τίποτα για μία ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού, αναφορικά την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές (30/04), ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποστηρίξει πως το Βατικανό συμμετείχε σε διακριτικές προσπάθειες, οι οποίες είχαν σκοπό τον τερματισμό της εμπόλεμης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και παρουσιάζεται, επίσης, έτοιμο να συνδράμει στον επαναπατρισμό των παιδιών από την Ουκρανία· εκείνα, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία, από ουκρανικά εδάφη που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

«Θεωρώ ότι η ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα, δημιουργώντας νέους διαύλους, όχι με κλειστή στάση. Η έκκλησή μου είναι να δημιουργούνται πάντοτε σχέσεις, νέοι δίαυλοι φιλίας», είχε τονίσει ο Ποντίφικας, υποστηρίζοντας ότι έπειτα από αίτημα του Κιέβου, η Αγία Έδρα καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την επιστροφή των παιδιών, που οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει από την Ουκρανία, στη Ρωσία.

«Η ειρήνη ενδιαφέρει όλους· εγώ, είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειασθεί. Τώρα, μία αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Θα δούμε», είχε σημειώσει, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ουγγαρία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυρίσθηκε νωρίτερα ότι η Μόσχα δεν έχει πληροφορίες για αυτή την πρωτοβουλία.

Διαβάστε ακόμη: