Σήμερα (15/03), ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε «οικτρή κατάσταση» και στο χειρότερο δυνατό επίπεδο, μερικές ώρες μετά το «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ρωσικά μαχητικά.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει καμία υψηλού επιπέδου επαφή με την Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς. Τέλος, προσέθεσε πως η Ρωσία δε θα έλεγε πότε «όχι» στον εποικοδομητικό διάλογο. Νωρίτερα, ο Πρέσβης της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ, χαρακτήρισε ως «πρόκληση» το περιστατικό με το αμερικανικό drone.

«Δεν επιθυμούμε καμία εμπλοκή ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Ανησυχούμε για την απαράδεκτη δραστηριότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην άμεση περιφέρεια των συνόρων μας», σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποίησε το επίμαχο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες και να τις παραδώσει στο Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη: