Η Ουκρανία είναι πλέον σε θέση να πετυχαίνει πλήγματα στα ρωσικά στρατεύματα με τα όπλα προηγμένης τεχνολογίας που της προσφέρει η Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ. Οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων εστιάζονται, κυρίως, στην περιοχή της Χερσώνας, την οποία θέλουν να ανακαταλάβουν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το χθεσινό χτύπημα. Όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χθες Κυριακή έπληξαν τρία κέντρα διοίκησης και δύο αποθήκες πυρομαχικών των στρατευμάτων της Ρωσίας στην περιφέρεια Χερσώνα (νότια).

Κατά τον ουκρανικό στρατό, 11 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 11 εκτοξευτήρες ρουκετών, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενο πυροβόλο.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής των τοπικών αρχών Βλαντίμιρ Λεόντιεφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τις ουκρανικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι η Νόβα Καχόβκα βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές.

Επλήγη επίσης υδροηλεκτρικός σταθμός στον Δνείπερο ποταμό σε τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε ο κ. Λεόντιεφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε οπλισμένο ουκρανικό UAV κοντά στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Οι δυνάμεις της Ρωσίας που κατέχουν τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως χρειάστηκαν να καταρρίψουν οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του στρατού της Ουκρανίας.

Τα συντρίμμια του έπεσαν πάνω στο κάλυμμα ασφαλείας σε αντιδραστήρα έπειτα από την κατάρριψή του, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκτιμάται πως το αεροσκάφος εστάλη για να πλήξει εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου. Ο οπλισμός που μετέφερε ανατινάχθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Διαβάστε ακόμη: