«Οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μία από τις κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβου. Δυστυχώς, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί επτά μηνών και 34 ακόμη τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών», δήλωσε ο κ. Σινιεχούμποφ.

«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (αναφερόμενος στον ρωσικό), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό», επεσήμανε ειρωνικά, καλώντας τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους, μονάχα εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Νωρίτερα σήμερα (15/04), επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία τα οποία απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία.

«Περισσότεροι από πεντακόσιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη, από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου», υπογράμμισε ο περιφερειακός Κυβερνήτης σε χθεσινή του τοποθέτηση.

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1.5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αποτέλεσε πεδίο σφοδρών μαχών για αρκετές ημέρες στην αρχή των συγκρούσεων, αλλά παραμένει έως σήμερα υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Ισχυρές εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Χερσώνα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χτυπούσαν συναγερμοί σε πόλεις ανά την ουκρανική επικράτεια, ακόμα και στα δυτικά της χώρας, που προειδοποιούσαν τους κατοίκους για τις ισχυρές εκρήξεις σε Κίεβο, Χερσώνα και Χάρκοβο, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση της Μόσχας να διατηρήσει ανοιχτά τα μέτωπα του πολέμου και πέραν της περιφέρειας του Ντόνμπας, προς το οποίο κατευθύνει τις κύριες δυνάμεις της.