Οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία, την ώρα που οι ΜΕΘ ήδη ασφυκτιούν με 674 διασωληνωμένους.

Πλέον δεν υπάρχουν κρεβάτια στις εντατικές, στους διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί ράντζα, ενώ διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ- Covid.

Την ίδια ώρα, τον εφιαλτικό αριθμό των 1.000 ασθενών έφτασαν μέσα σε ένα 48ωρο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, η οποία εισέρχεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά πιθανότατα θα καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων και νεκρών.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που εισήχθησαν μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο μόνο στις εφημερίες της Αττικής, άγγιξαν τους 440, δημιουργώντας στα νοσοκομεία εικόνες εμπόλεμης ζώνης.

Αυτή η κατάσταση ανάγκασε την κυβέρνηση σήμερα το πρωί να προχωρήσει σε επιστράτευση των ιδιωτών  γιατρών για ένα μήνα.

Εφιαλτικές εφημερίες

Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία της Επικράτειας -δημόσια και ιδιωτικά- πλησιάζουν τους 5.000, ενώ οι 2.085 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο Αττικής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ,  οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 674 και τους 368 οι ασθενείς στις ΜΕΘ της Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.