Στην επιστράτευση γιατρών, ύστερα και από τις λίγες δηλώσεις συμμετοχής στην ενίσχυση του ΕΣΥ, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα η κυβέρνηση, καθώς στο δραματικό κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας, ανταποκρίθηκαν, συγκεκριμένα, μόνο 61 γιατροί.

Νωρίτερα, διαφωνία καταγράφηκε, με φόντο την επιστράτευση, ανάμεσα στον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τον τελευταίο να αδειάζει εμφανώς, με ανακοίνωσή του, τον πρώτο

Με τις λίστες των ιδιωτών γιατρών που θα επιστρατευτούν να είναι έτοιμες και την απάντηση των ίδιων ότι αναμένουν το χαρτί, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η επιστράτευση είναι δεδομένη, εκτός εξαιρετικού απροόπτου.

Αν και όπως φαίνεται η επιστράτευση δεν ήταν ο τρόπος που ήθελε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, τελικά οδεύουμε ολοταχώς προς αυτή.

Το αδιέξοδο, όπως χαρακτήρισε στην σκληρή ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι δεδομένο, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δε δείχνει να κάνει πίσω.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ξεκαθάρισε με διευκρίνησή του ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΠΙΣ και ουσιαστικά διαχώρισε τη θέση του, δείχνοντας έτσι πως υπάρχει διαφωνία και μεταξύ των γιατρών.

«Ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης. Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» αναφέρει ο ΠΙΣ, ενώ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του τόνισε: «Προτιμούμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.