Πωλείται το εντυπωσιακό σπίτι του θρύλου της υποκριτικής τέχνης Ρίτσαρντ Μπάρτον, στο καταπράσινο Χάμπστεντ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη New York Post, η βικτωριανή κατοικία των 477 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Λίντχερστ Ρόουντ βγαίνει στην αγορά για $9,8 εκατομμύρια.

Μια μπλε πλακέτα κοντά στην είσοδο θυμίζει ότι εκεί έζησε ο θρύλος του θεάτρου και του σινεμά μεταξύ 1949 και 1956, κάτι που αποκάλυψε το 2011 ο Ουαλός ηθοποιός και ακτιβιστής Μάικλ Σιν.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μπάρτον στην ταινία «The Last Days of Dolwyn» το 1949 έγινε η αφορμή να γνωρίσει την πρώτη του σύζυγο Σίμπιλ Κρίστοφερ, με την οποία παντρεύτηκαν μέσα σε λίγους μήνες.

Τον ίδιο χρόνο αγόρασαν το ισόγειο διαμέρισμα, με ένα υπνοδωμάτιο, του ακινήτου. Ωστόσο η μεγάλη κινηματογραφική του επιτυχία, τους επέτρεψε να αγοράσουν ολόκληρη την κατοικία.

Ρίτσαρντ Μπάρτον: Η τριώροφη κατοικία με θέα την πόλη του Λονδίνου

Σημειώνεται ότι εκεί ζούσε όταν γνώρισε σε ένα πάρτι το 1953 στο Μπελ Έαρ την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η κατοικία χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Χένρι Ντέιβισον τη δεκαετία του 1860.

Ανάμεσα σε υπέροχους κήπους το πολυτελές ακίνητο αποτελείται από υπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και τρεις ορόφους με θέα την πόλη του Λονδίνου.

Διατηρεί μια σειρά από λεπτομέρειες εποχής στα οκτώ υπνοδωμάτια και έξι μπάνια που διαθέτει και που στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ.

Διαβάστε ακόμη: