Ο ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο το 2022, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την βιομηχανία του κινηματογράφου.

O Σκωτσέζος ηθοποιός, που ενσάρκωσε τον καλοκάγαθο γίγαντα «Ρούμπεους Χάγκριντ» στις ταινίες του Χάρι Πότερ, ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανάδειξε η χώρα του.

Γνωστός για τους ρόλους του στο αστυνομικό δράμα «Cracker» του ITV και στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, «Goldeneye» και «The World Is Not Enough», μπήκε στη λίστα Τιμητικών Διακρίσεων της Πρωτοχρονιάς του 2006 για τις υπηρεσίες του. Έλαβε το βραβείο Bafta Scotland για την εξαιρετική συνεισφορά του στον κινηματογράφο το 2011.

Η αμύθητη περιουσία του Ρόμπι Κόλτρεϊν

Το φως της δημοσιότητας είδε η διαθήκη του, σύμφωνα με την οποία, ο 72χρονος ηθοποιός άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία αξίας σχεδόν 5 εκατ. λιρών.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, ο αγαπημένος ηθοποιός συγκέντρωσε μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία στη μακρά κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα.

Η πρώην σύζυγός του Rhona Gemmell διορίστηκε διαχειρίστρια της περιουσίας του μαζί με τον φίλο του Gordon Bulloch. Η διαθήκη του, που υπεγράφη το 2021, αποκάλυψε ότι η ακαθάριστη αξία των περιουσιακών στοιχείων του που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ανερχόταν σε 3.848.971 λίρες.

Ο Κολτρέιν είχε επίσης στην κατοχή του ένα ακίνητο και αυτοκίνητα στην Ισπανία, αξίας 776.693 λιρών, και κεφάλαια στις ΗΠΑ αξίας σχεδόν 300.000 λιρών.

Η διαθήκη του Κόλτρεϊν όριζε ότι η πλειονότητα της περιουσίας του έπρεπε να τοποθετηθεί σε καταπίστευμα προς όφελος των δύο παιδιών του, Σπένσερ και Άλις. Τους χάρισε ακόμη πορτρέτα τους φιλοτεχνημένα από τον καλλιτέχνη John Burns.

Η αδερφή του, Annie Rae, κληρονόμησε 450.000 λίρες και ο βαφτισιμιός του θα λάβει 250.000 λίρες. Ένα μοντέλο του υπερωκεάνιου πλοίου RMS Aquitania, το οποίο κατασκευάστηκε στο Clyde, έχει χαριστεί για να εκτεθεί στο Μουσείο Riverside της Γλασκώβης, ως φόρος τιμής στις σκωτσέζικες ρίζες του.

Η διαθήκη αποκάλυψε ότι ο Κόλτρεϊν κατείχε ακίνητα στη Σκωτία, το Λονδίνο και τη Μινόρκα, μαζί με ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών. Η πολύτιμη συλλογή αυτοκινήτων του εκτιμάται σε 42.250 λίρες, ενώ τα γλυπτά και τα έργα τέχνης του εκτιμήθηκαν ότι αξίζουν 36.300 λίρες.

Διαβάστε ακόμη: