Μια νέα συλλογή εμπνευσμένη από τα Pokémon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Tiffany & Co. Το brand που ανήκει στην LVMH συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον Aμερικανό καλλιτέχνη Daniel Arsham, ο οποίος έχει σχεδιάσει εννέα διαφορετικά κοσμήματα, μεταξύ των οποίων μενταγιόν και κολιέ, που αναδεικνύουν έξι Pokémon: Pikachu, Charmander, Squirtle, Jigglypuff, Cubone και Mew.

Τα κολιέ είναι κατασκευασμένα σε σχέδια από οξειδωμένο ασήμι 925. Για να αναδείξει το κίτρινο «electric» του Pikachu, ο χαρακτήρας είναι επίσης διαθέσιμος σε χρυσό 18 καρατίων με διαμαντένιες πινελιές. Τα συγκεκριμένα κοσμήματα κυκλοφορούν σε ένα Tiffany & Arsham Studio & Pokémon Blue Box, ενώ τα χρυσά μενταγιόν Pikachu θα βρίσκονται σε μια ειδική Tiffany Blue Poké Ball.

Για όσους (ελάχιστους) δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το ιαπωνικό franchise ξεκίνησε ως βιντεοπαιχνίδι και αργότερα επεκτάθηκε σε τηλεοπτική σειρά, παιχνίδι με κάρτες, ταινίες, mobile apps, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλούς παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά “Pokémon Go“. Στο σύμπαν των Pokémon, ο στόχος κάθε εκπαιδευτή είναι να αποκτήσει όλα τα διαθέσιμα Pokémon για να συμπληρώσει το Pokédex του, το οποίο είναι κάτι σαν μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια χειρός. Εξ ου και η διάσημη ατάκα της σειράς: “Gotta Catch ‘Em All!”.

Αντίστοιχα, οι φανς του franchise στην πραγματική ζωή συλλέγουν αναμνηστικά, μετατρέποντας τα Pokémon σε ένα από τα πιο κερδοφόρα και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις franchises βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως. Έτσι, η δημοτικότητά του μεταξύ των συλλεκτών ενέπνευσε τους συνεργάτες της Tiffany & Co, να συμπεριλάβουν ένα ειδικό κολιέ με τα έξι Pokémon που εμφανίζονται σε οξειδωμένο ασήμι 925 με διαμαντένιες πινελιές.