Οι αστυνομικές έρευνες για την τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή οδήγησαν σε συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού όπως ο 43χρονος που θεωρείται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Ήταν αυτός που καθοδήγησε βήμα-βήμα τους Κροάτες νεοναζί και φαίνεται σε βίντεο με ρόπαλο στα χέρια να τους δείχνει τον δρόμο και όλοι μαζί να εφορμούν έξω από το γήπεδο «OΠΑΠ ARENA».

Η σύλληψη αυτή δίνει μια άλλη τροπή στην υπόθεση για τον ρόλο Ελλήνων νεοναζιστών στην δολοφονία και πιθανόν να οδηγεί στα ίχνη μιας τέτοιας οργάνωσης που δρα στο χώρο των χούλιγκανς και συνδέεται με τους νεοναζί των οπαδών της Ντιναμό.
Ανάμεσα στα ευρήματα στο σπίτι του ξεχωρίζουν δυο μπαστούνια μπέιζ μπολ που προδίδουν την ένταξή του σε νεοναζιστική οργάνωση.
Ήταν ο τότε βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Παναγιώταρος που δέκα χρόνια θα δηλώσει σε ευρωπαϊκό κανάλι ότι-«οι Έλληνες αγαπάνε το μπέιζ μπολ”.
Το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» την ίδια εποχή που κυκλοφορεί σε αγγλική μετάφραση το ιντερνετικό περιοδικό «Ομερτά» δίνει σαφείς οδηγίες για άμεση δράση με σκοπό την εξολόθρευση των εχθρών του εθνικοσοσιαλισμού και προτείνει ένα τέτοιο έξυπνο όπλο αλλά προσοχή:

«Ένα μπαστούνι μπέιζ μπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται».

Η εκπαίδευση ενός «στρατιώτη» στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα.

«Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από το αίμα αν πέσει πάνω σου. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα δεν το απομακρύνει πλήρως. Αν βρεθείς κοντά σε κάποιον που έφαγε γροθιά ή μαχαιρώθηκε θα ψεκαστείς παντού από λίγα λεπτά σταγονίδια αίματος!”.

Να καθαρίζεις τα ρούχα γιατί η σκόνη μπορεί να αποκαλύψει που ήσουν και τα μπαστούνια από ίχνη δέρματος, μαλλιών, αίματος από το κρανίο, ακόμα και δοντιών των θυμάτων».

Ο «Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή» απευθύνεται σε «πολεμιστές κι όχι σε ανθρωπάκια του καναπέ». Το πρώτο βήμα είναι το γυμναστήριο.

«Πάρε ένα σάκο μποξ. Οι σάκοι πυγμαχίας είναι φτηνοί και –σαν τους αράπηδες– μπορείς να τον κρεμάσεις».

Τα συνήθη όπλα των «τιμωρών» είναι χοντρά ρόπαλα που υποτίθεται ότι είναι κοντάρια για σημαίες. Σε ένα «χάντ-μπουκ» με τον τίτλο Άκου, σύντροφε εθνικιστή δίνονται οδηγίες στους «πολιτικούς στρατιώτες» να μην εμπιστεύονται αλκοολικούς και άτομα που θα σπάσουν στην ανάκριση.
Μετά την στρατολόγηση είναι απαραίτητο να υπάρξει όρκος καθώς «ενισχύει την πίστη προς κάτι ιερό».
Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τους Κροάτες νεοναζί να εκπαιδεύονται στρατιωτικά, ενώ η επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε με στολές, επικεφαλής και στρατιωτική διάταξη. Ο ρόλος των Ελλήνων οπαδών στην επίθεση αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα και η σύλληψη του 43χρονου δείχνει πως το Τάγμα που συμμετείχε στην επίθεση διαφεύγει.

Ένα ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα αποκαλύπτει είκοσι βομβιστικές επιθέσεις, δολιοφθορές, παρακολουθήσεις και απειλές εναντίον αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσαν τη δράση τους.

Οι ίδιοι αξιωματικοί που έπεσαν θύματα των παραπάνω κινήσεων είναι εκείνοι που επιχειρούν σήμερα να διαλευκάνουν τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι έρευνες στρέφονται πια στο ασύλληπτο «τάγμα» περίπου σαράντα ατόμων -Ελλήνων- που βοήθησαν τους Κροάτες, συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και ξέροντας πολύ καλύτερα από τους Κροάτες τους δρόμους μπόρεσαν να εξαφανισθούν.

Οι Κροάτες ήταν εκατό έως εκατονπενήντα αλλά τα πλάνα δείχνουν πολύ περισσότερους να κάνουν επίθεση, ενώ παραμένει μυστήριο για το πώς προμηθεύτηκαν οι Bad Blue Boys τον εξοπλισμό τους και τι απέγινε μετά την συμπλοκή.
Οι αρχές που απέτυχαν να εμποδίσουν την εισβολή έκαναν μια ακόμα παράλειψη συλλαμβάνοντας εκατό Κροάτες και μόνο τρεις Έλληνες αρχικά.
Η αναζήτηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη οδηγεί σε νεοναζιστική οργάνωση που έδρασε μαζί με τα “αδέλφια” της, τους Bad Blue Boys, που τα μέλη της -πέρα δυο-τρεις συλληφθέντες- διαφεύγουν.