Για να καταλαβαίνετε, η υπόθεση της παρακολούθησης των δύο πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την εποχή εκείνη, το 2016 δηλαδή, ενός υπουργού και του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, δεν είναι καθόλου σύνθετη αλλά πολύ απλή για όποιον μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές και να αναλύσει στοιχεία και πληροφορίες!

Κατ’ αρχήν η μη νόμιμη επισύνδεση (όχι όπως του Ανδρουλάκη δηλαδή που ήταν νόμιμη) έλαβε χώρα για υπόθεση ιδιωτική και εν προκειμένω για την αντιδικία των Αράβων του Κατάρ και των συμφερόντων του Αλ Θάνι, με την Εκκλησία αλλά και ιδιώτες γαιοκτήμονες σχετικά με την σύννομη αγοραπωλησία εκτάσεων στη Ζάκυνθο, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Ναυάγιο!

Παρακολούθηση Πιτσιόρλα – Σαγιά

Σε απλά λόγια η παράνομη παρακολούθηση 2 προβεβλημένων πολιτικών στελεχών από την ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη, του αποκαλούμενου αργότερα και «Διπλού Γιάννη» (γιατί άραγε;) δεν αφορούσε ούτε εθνική ασφάλεια, ούτε κρατικά συμφέροντα, αλλά στενά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα των Αράβων οι εκπρόσωποι των οποίων στην Ελλάδα είχαν οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαριές κατηγορίες καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων, σύμφωνα με τη σχετική βαρύτατη τότε νομοθεσία περί καταχραστών του Δημοσίου!

Για όποιον λοιπόν αντιλαμβάνεται πως λειτουργεί το σύστημα και τι ακριβώς αφορά η συγκεκριμένη παράνομη παρακολούθηση από τις επίσημες μυστικές υπηρεσίες, θα συνειδητοποιήσει ότι ούτε τον Αλέξη Τσίπρα αφορούσε, που προφανώς δεν είχε ιδέα, ούτε την τότε κυβέρνηση!

Είχε να κάνει προφανώς με όλους αυτούς που εκ των υστέρων καταδεικνύεται στην πράξη ότι έχτισαν σχέσεις με τους Άραβες και στη συνέχεια επωφελήθηκαν!

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, πάλαι ποτέ στέλεχος του ιστορικού ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια καθοδηγητής υπουργών (γυναικών) στην κυβέρνηση οπερέτα του ΓΑΠ, στη συνέχεια και μέχρι πρόσφατα ανέλαβε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του περίφημου κρατικού sovereign fund του Αμπου Ντάμπι, της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συγκροτούν 7 αραβικά κρατίδια στον περσικό κόλπο, μεταξύ των οποίων Ντουμπάι και Κατάρ!

Για όλα αυτά, καθώς και για τις εξαγωγές ελαιόλαδου στα Εμιράτα και άλλα πολλά, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην εξεταστική επιτροπή ο Γιάννης Ρουμπάτης, σε μια υπόθεση που φέρονται να εμπλέκονται παραπάνω από μία Μυστικές Υπηρεσίες…

Διαβάστε ακόμη: