Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μην εξισώνετε τον Μανώλη Γλέζο με τον Γιώργο Πάντζα _ Ποιοι παρέσυραν το συμπαθή αλλά 86χρονο γνωστό ηθοποιό , να τεθεί «απέναντι» στη 26χρονη καθηγήτρια Διάνα Βουτυράκου ;

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε σύμβολο της ελληνικής Αριστεράς και όχι μόνο : Στην πολυετή πολιτική του διαδρομή ένωσε σχεδόν όλους τους Έλληνες – πλην της ακροδεξιάς – αφού οι πάντες αναγνώριζαν την πρώτη σημαντική αντιστασιακή πράξη της Κατοχής , να κατεβάσει μαζί με το Λάκη Σάντα την γερμανική σημαία το Μάϊο του 1941 από την Ακρόπολη.

Μόνο για την πράξη αυτή οι ψηφοφόροι της Αριστεράς αλλά και σύσσωμη η χώρα ευγνωμονούσαμε και τον Μανώλη Γλέζο. Για αυτό και τον τιμούσαμε με την κάθε ευκαιρία και δίκαια στις εκλογές αποτελούσε τη «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ δε περισσότερο, γιατί ο Γλέζος μέχρι τα βαθιά του γεράματα είχε μεστό πολιτικό λόγο που έστω και αν διαφωνούσες μαζί του , τον άκουγες. Ο άνθρωπος – ζωντανή ιστορία των τελευταίων δεκαετιών είχε κάνει την επιλογή να αναφέρεται στα σημεία που μπορούσαν να ενώσουν παρά να χωρίσουν τους πολίτες, είχε υπερβεί κατά πολύ τις στενές και παραμορφωτικές κομματικές διόπτρες.

Δικαιωματικά λοιπόν κατείχε μια θέση μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχε κάτι να πει και μπορούσε να συμβάλλει .

Ο Γιώργος Πάντζας υπήρξε κορυφαίος ηθοποιός, πολλοί από μας βλέπουν και ξαναβλέπουν τις ταινίες του.

Η πολυκύμαντη καριέρα του περιλαμβάνει την επιβλητική Φαίδρα του Ζυλ Ντασέν αλλά και το Μαριχουάνα Στοπ του Γιάννη Δαλιανίδη. Αρτίστας με τα όλα του, υπηρέτησε με αφοσίωση το κάθε σενάριο.

Το «σαράκι» της πολιτικής πάντοτε «έτρωγε» τον συμπαθή ηθοποιό.

Μετά πολλές δεκαετίες ένταξης στο ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκλεγόταν ως βουλευτής από το 2012 μέχρι και το 2019. Δεν θυμόμαστε να προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο δημόσιο λόγο , ίσως βέβαια και να κάνουμε λάθος.

Για τις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει και πάλι τον Γιώργο Πάντζα στα ψηφοδέλτια του . Μακριά από μας , ο κάθε ηλικιακός ρατσισμός , αλλά θα υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πάντζας συμπληρώνει ήδη τα 86 του χρόνια ( γεννήθηκε το 1937) . Ε, δεν το λες αυτό και ανανέωση κύριε Τσίπρα.

ΥΓ: Μαθαίνουμε πως έντονες διαφωνίες στην υποψηφιότητα Πάντζα εξέφρασαν γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι απόψεις τους μειοψήφησαν , να δούμε τι θα πουν οι ψηφοφόροι του κόμματος της Δυτικής Αττικής όπου συνυποψήφια του είναι η 26χρονη καθηγήτρια της ρομποτικής Διάνα Βουτυράκου.

Διαβάστε περισσότερα