Δεν χωρεί αμφιβολία, η διάσωση και εξυγίανση της Τρ. Πειραιώς ενόχλησε πολλούς!

Πρώτα απ’ όλα εκείνους που επιδίωκαν τη διάλυση και τον κατακερματισμό της σε καλή και κακή.

Με το καλό κομμάτι να απορροφάται από μια εκ των δύο συστημικών τραπεζών που ούτως ή άλλως προγραμματίζουν την κεφαλαιακή τους ενίσχυση.

Και το κακό κομμάτι θα πήγαινε στην Bad bank της Τράπεζας της Ελλάδος, μια …εμμονή που ακόμη δεν υλοποιήθηκε και μεταξύ μας δεν προβλέπεται, ιδίως σε μια εποχή όπου οι επαφές μεταξύ Γιάννη Στουρνάρα και οικονομικού επιτελείου του Μαξίμου έχουν ελαχιστοποιηθεί …

Την απαξίωση και καταστροφή της τράπεζας ήθελαν ακόμη κεντρικά πρόσωπα της παλαιάς διοίκησης!

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν ενεργά σε σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων, ύποπτες ρυθμίσεις, χαριστικές χρηματοδοτήσεις, αλλά και πλήθος άλλων παράνομων ενεργειών με συνενόχους επιχειρηματίες και εφοπλιστές!

Όλοι όσοι σήμερα μετά την ασυλία – αμνηστία από την κυβέρνηση κάνουν κριτική αφ’ υψηλού, εκ του ασφαλούς!

Και σε κάθε περίπτωση η ανασυγκρότηση της Τρ. Πειραιώς και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φέρνουν σε δύσκολη θέση τα πιστωτικά ιδρύματα εκείνα που αιφνιδιάστηκαν από το κοινό σχέδιο εξυγίανσης Μεγάλου, Ηλιάδη και Μεγάρου Μαξίμου!

Διότι η Πειραιώς αντλεί και μάλιστα με ευκολία μια ρευστότητα που επιθυμούσαν για ίδιο λογαριασμό!

Υπό αυτό το πρίσμα, μολονότι στις 19 Απριλίου μπαίνουν σε διαπραγμάτευση οι μετοχές που προέκυψαν από το reverse split ενώ μεταξύ 21 και 23 Απριλίου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι κερδοσκόποι υποβοηθούμενοι από όλους όσοι θέλουν το σχέδιο εξυγίανσης να αποτύχει, διαμορφώνουν κλίμα υποτιμητικής κερδοσκοπίας!

Πότε λέγοντας ότι η τιμή της μετοχής στην αύξηση θα είναι -ψευδώς- πολύ χαμηλή και πότε λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα με τη μη υψηλή συμμετοχή του ΤΧΣ αλλά και την υποτιθέμενη κακή ποιότητα των funds που θα συμμετάσχουν!

Η αλήθεια είναι πως η αύξηση κεφαλαίου θα είναι της τάξης του 1 δις. ευρώ! Θα μπορούσε η αύξηση να φθάσει και το 1,2 δις.

Ωστόσο υπάρχει η σκέψη να περιοριστεί στο 1 δις. για να μην συμμετάσχουν funds που μπορεί να αποφασίσουν να βγουν γρήγορα!

Και η τιμή της μετοχής θα προσδιοριστεί περίπου λίγο πάνω από το 1 ευρω, δηλαδή 1,1-1,2 ευρώ, με τους μικρομετόχους του εσωτερικού να διατηρούν κάποιας μορφής δικαίωμα προτίμησης.

Υπό αυτή την έννοια, ξεπροβάλει μια νέα τράπεζα, με νέα κεφαλαία, νέους μετόχους, υγιής και εξυγιανθείσα που δημιουργεί νέες προοπτικές για τους επενδυτές αλλά και το τραπεζικό σύστημα στο σύνολο του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.