Οι Picnic γνωστοί και ως Piknik, είναι από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της ροκ σκηνής της Ρωσίας με θεατρική σκηνική παρουσία και μουσική που συνδυάζει στοιχεία art rock και progressive rock.

Σχηματίστηκαν το 1978 στην Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ) από τους Sergey Omelnichenko, Evgeny Voloschuk, Aleksey Dobychin και Edmund Shklyarskiy. Η τρομοκρατική επίθεση εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν οι Picnic εμφανιστούν στη σκηνή και αρχίσουν τη συναυλία. Όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, τα μέλη του γκρουπ ήταν στα καμαρίνια, και εκεί παρέμειναν μέχρι το τέλος οπότε και διασώθηκαν. Κάποιοι από τους τεχνικούς που συνόδευαν το συγκρότημα διέφυγαν από το υπόγειο του θεάτρου.
Από νωρίς σήμερα το πρωί, συγγενείς, φίλοι των θυμάτων και άλλοι πολίτες αφήνουν λουλούδια και μηνύματα στον χώρο έξω από το Crocus City Hall όπου συνέβη η αδιανόητη τραγωδία.

«Ο σύζυγος μου, ο γιος μου και εγώ ήμασταν καλεσμένοι από φίλους στη συναυλία. Ήξεραν ότι εγώ είμαι από την Αγία Πετρούπολη, και οι Πικνίκ είναι το ροκ γκρουπ μας από την Αγία Πετρούπολη. Η φίλη μου κι εγώ αργήσαμε λίγο και οι σύζυγοί μας μας περίμεναν στο χολ. Περάσαμε από ανιχνευτή μετάλλων και όταν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην αίθουσα, άρχισαν οι πυροβολισμοί», δήλωσε η Ναταλία Ταράσοβα, η οποία από θαύμα κατάφερε να σωθεί μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της.

Διαβάστε ακόμη: