Σας είχαμε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό ότι «στο τραπέζι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είχε πέσει το θέμα της φορολόγησης των «υπερκερδών» των Πετρελαϊκών εταιριών, το οποίο προωθούσαν διάφοροι πολιτικοί και άλλοι κύκλοι και είχε βρει αρκετούς αποδέκτες στην κυβέρνηση!

Ωστόσο μετά από παρέμβαση του πιο συγκροτημένου προσώπου δίπλα στον πρωθυπουργό (που την ώρα τούτη έχει αποχωρήσει), το οποίο αντιλαμβάνεται τις παγίδες και αποφεύγει τις κακοτοπιές, η επιπόλαιη κίνηση- που εκτός των άλλων εξυπηρετούσε και επιχειρηματικές σκοπιμότητες- αποφεύχθηκε!

Και μαζί της αποσοβήθηκε μια ανοιχτή σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις μεγάλες και πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες, όπως στην προκειμένη περίπτωση τις οικογένειες Βαρδινογιάννη και Λάτση που αποτελούν τους βασικούς μετόχους της Motor oil και των ΕΛΠΕ!

Ωστόσο την ώρα τούτη, τα επιχειρηματικά κατά κύριο λόγο συμφέροντα που επιδιώκουν την φορολόγηση των «υπερκερδών» των Πετρελαϊκών εταιριών, εν προκειμένω της Motor Oil και των ΕΛΠΕ, έχουν επαναδραστηριοποιηθεί και με τη συμπαράσταση πολιτικών και εκδοτικών κέντρων ασκούν εκ νέου πιέσεις στην κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή!

Και μένει να αποδειχθεί στην πράξη, εάν οι νέες αυτές πιέσεις που απορρέουν από ισχυρά επιχειρηματικά, πολιτικά και εκδοτικά κέντρα, θα εισακουστούν από την κυβέρνηση ή όχι!

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και εύθραυστη πολιτική συγκυρία!