Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά από την «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΝΗΣ Α.Ε.» – εξ ολοκλήρου θυγατρικής της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. – των εταιρειών «ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ Α.Ε.» και «ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.», ιδιοκτησίας Ομίλου Κοπελούζου και Ομίλου «Διεθνής Κατασκευαστική».

Τα αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 55,2 MW, βρίσκονται στη Ανατολική Μάνη Λακωνίας και είναι σε λειτουργία, από το Δεκέμβριο του 2019. Το συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών, ανέρχεται σε €90 εκατ.

Τα δύο αιολικά πάρκα της εξαγορασθείσας εταιρείας «ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ Α.Ε.» βρίσκονται στη θέση Μακρυλάκκωμα στην Ανατολική Μάνη, έχουν συνολική ισχύ 29,9 MW και αποτελούνται από 13 ανεμογεννήτριες.

Τα άλλα δύο αιολικά πάρκα, της εταιρείας «ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.», βρίσκονται εγκατεστημένα στη θέση Προφήτης Ηλίας στην Ανατολική Μάνη, έχουν συνολική ισχύ 25,3 MW και αποτελούνται από 11 ανεμογεννήτριες. Υπολογίζεται ότι τα τέσσερα πάρκα μπορούν να καλύψουν, με καθαρή ενέργεια, τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περίπου 40.000 νοικοκυριά ή 8.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., ενώ η δικηγορική εταιρεία Λαμπαδάριος & Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλος.