Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ προσέλαβε μία συμβουλευτική εταιρεία προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου του στην ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco εν μέσω ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές.

‘Οπως έγραψε την Κυριακή (21/1) η γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Ριμπολόβλεφ  – ένας από τους λίγους Ρώσους μεγιστάνες που δεν υπόκειται σε κυρώσεις, καθώς εγκατέλειψε τη Ρωσία πριν από μια δεκαετία – έλαβε πέρυσι τουλάχιστον δύο προτάσεις για την πώληση του μεριδίου του από Αμερικανούς επενδυτές.

Η εταιρεία του Ριμπολόβλεφ όρισε την επενδυτική τράπεζα Raine Group ως αποκλειστικό χρηματοοικονομικό σύμβουλό της, καθώς διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για το μερίδιό της στον σύλλογο, μετά τη λήψη μη ζητηθέντος ενδιαφέροντος», σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το οικογενειακό γραφείο του μεγιστάνα. «Δεν μπορούν να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι η μελέτη θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά τον σύλλογο», προστίθεται χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο 57χρονος μεγιστάνας, ο οποίος ζει στο Μονακό και έχτισε την περιουσία μέσω της ρωσικής βιομηχανία ποτάσας, απέκτησε το 67% των μετοχών της ΑΣ Monaco το 2011 και δεσμεύτηκε τότε να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια δολάρια) στον σύλλογο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η ποδοσφαιρική ομάδα Monaco είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γαλλίας και έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους μέχρι στιγμής.

Η Raine έχει αποκτήσει τη φήμη του συμβούλου σε μεγάλες αθλητικές συμφωνίες, με πιο πρόσφατη την πώληση μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ. Το 2022 χειρίστηκε την πώληση της Τσέλσι για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Διαβάστε ακόμη: