Παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο για λόγους ξεκούρασης και… διαχείρισης, ο Δημήτρης Ιτούδης έπραξε ό,τι προανήγγειλε αμέσως μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση ενάντια στην Ιταλία, προσέφερε χρόνο συμμετοχής σε όσους παίκτες μετρούσαν μονάχα μερικά λεπτά στο παρκέ και εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε πλήρως.

Τα πολλά κλεψίματα στην αρχή έφεραν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και έτσι, προηγήθηκε με 8–3 (3’). Ο Νέλσον βοήθησε τη Μεγάλη Βρετανία να βρει ρυθμό στην επίθεση και με 3/4 τρίποντα τη βοήθησε να προσπεράσει και στο σκορ με 8–13 (5’).

Το τάιμ–άουτ του κ. Ιτούδη και η είσοδος των Σλούκα, Λούντζη διόρθωσαν την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, οι δύο προσέφεραν 11 διαδοχικούς πόντους στην Ελλάδα, η οποία επέστρεψε σε θέση οδηγού (19–15, 8’).

Τα τρίποντα των Σλούκα και Παπανικολάου έφθασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (29–17, 12’), όμως, οι Βρετανοί, με τον Νέλσον να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της εθνικής μας ομάδας, κατάφεραν να διατηρήσουν επαφή στο σκορ (32–26, 14’).

Οι περιορισμένες λύσεις στους ψηλούς μαζί με τα φάουλ των Γιώργου Παπαγιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο υποχρέωσαν την Ελλάδα να παίξει με πολύ χαμηλό σχήμα, γεγονός που δεν τη βόλεψε, με τον Μόφορντ να μειώνει στο 17’ σε 39–35.

Στην τρίτη περίοδο, η παρουσία του σέντερ του Παναθηναϊκού διόρθωσε αρκετά πράγματα στην άμυνα, πήρε απαραίτητα ριμπάουντ και άφησε την επίθεση για τον Σλούκα, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα διαμόρφωσε το 63–54, στο 27’.

Το παιχνίδι είχε λάβει τον… δρόμο του, οι διεθνείς είχαν βελτιώσει εντυπωσιακά την πίεση στην άμυνα και τα κλεψίματα έφερναν αιφνιδιασμούς. Μοναδικό ζητούμενο, ήταν το τελικό σκορ, με τη λήξη να βρίσκει νικήτρια την Ελλάδα, με 93–77.

Ο Κώστας Σλούκας αγωνίσθηκε για 21:43 και μέτρησε 21 πόντους (3/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη. Φανταστική απόδοση και από τον Κώστα Παπανικολάου, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Εξαιρετική δουλειά, επίσης, από τους Γιώργο Παπαγιάννη (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) που βρήκε τα… πατήματά του και τον Μιχάλη Λούντζη (10 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 18–24, 43–46, 60–71, 77–93.

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόου» Καραμανλή στα Ανώγεια και η αγωνιώδης προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα… «κέντρα» που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, έχουν όνομα και επώνυμο

Κύθνος: Γιατί βυθίστηκε το εντυπωσιακό σκάφος «007»