O πλήρης κατακερματισμός συμβαίνει πλέον στην Αριστερά.

Διεργασίες και δείπνα για την επόμενη μέρα έχουν ξεκινήσει μετά τη φυγή της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Ομπρέλα ψάχνει πολιτικό χώρο για να εκφραστεί και έχει αποκτήσει επαφές με όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Από το ΜΕΡΑ25 έφαγε πόρτα αν και το ενδεχόμενο δεν το συζήτησε αυτός αλλά ο Βίτσας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ψήνεται ενώ στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε διάθεση για συνεργασία και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις του Τσακαλώτου με την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Δεν μιλάμε φυσικά για απορρόφηση της Ομπρέλας από το ΠΑΣΟΚ αλλά για συμμαχία και όπου βγει…

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πρωτοβουλία για να δει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Νέα Σμύρνη καθώς θεωρεί ότι είναι ένας δυνατός πόλος που μπορούν γύρω του να συνασπιστούν όλοι όσοι φεύγουν ή θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλει να προλάβει καταστάσεις που πάνε να γίνουν όμως, από την άλλη θέλει να διώξει και την αριστερή πτέρυγα από το κόμμα.

Εχθές το πρωί, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκαν σε καφέ στην πλατεία Ειρήνης για δουν τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο προκειμένου να διαβλέψουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Λέγεται έντονα ότι η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου πακετάρει και ετοιμάζεται να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και απείχε από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Η αποχώρηση της Αχτσιόγλου θα προκαλέσει την φυγή τουλάχιστον 7 βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τους Τσακαλώτο-Πέρκα θα έχουν 9 βουλευτές – θέλουν άλλον 1 για να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πιθανότατα θα τον βρουν και θα σχηματίσουν νέα Κ.Ο.

Αυτό, θα αποδυναμώσει και άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Βουλή και θα μεγαλώσει τα διαλυτικά φαινόμενα.

Εχθές το βράδυ ανακοινώθηκε από τους Αριστείδη Μπαλτά, Νίκο Τόσκα και Αντώνη Τζανακόπουλο η συγκρότηση πολιτικού δικτύου διαλόγου «Σκέψη-Δράση- Αριστερά» που τον στηρίζουν 61 στελέχη του χώρου.

Στην ευρωβουλή, τέλος υπάρχει ο πλήρης κατακερματισμός.

Η Έλενα Κουντουρά παραμένει στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέλιος Κούλογλου βρίσκεται πολύ κοντά στον Πέτρο Κόκκαλη που θέλει να σχηματίσει κόμμα Πρασίνων Αριστερών και να μπει στην ευρωομάδα των Πρασίνων.

Ο Τεμπονέρας ο οποίος έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα στελεχών, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνει κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για όσα άφησε ή προκάλεσε να γίνουν στην Κεντρική Επιτροπή.

Κριτική κάνουν και η Ολγα Γεροβασίλη – Φάμμελος αλλά στέκονται στη νέα ηγεσία.

Όμως, ο Κούλογλου συνομιλεί και με αυτούς που θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ενώ κάθε μέρα από την ιστοσελίδα tvxs.gr πυροβολεί τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης από την μία ειρωνεύεται την αριστερή πτέρυγα από την άλλη κάνει κριτική στον Κασσελάκη γιατί εκλέχτηκε αρχηγός χωρίς να γίνει συνέδριο και τάσσεται ανοικτά υπέρ κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ.

Το πως θα γίνει βέβαια αυτό από την στιγμή που δεν το επιτρέπει ο εκλογικός νόμος, κανείς δε ξέρει.

Η πλευρά Κασσελάκη προσπαθεί να φτιάξει συμμαχίες με στελέχη ευρύτερης αποδοχής όπως έγινε με τον Νίκο Παππά, τον μπασκετμπολίστα.

Κοντά του έχει φέρει τον Λάκη Λαζόπουλο και τον στιχουργό Νίκο Μωραίτη. Όμως, οι πρόθυμοι σε μία έκρυθμη κατάσταση είναι λίγοι.

Συνολικά βλέπουμε ένα κόμμα διαλυμένο σε 100 κομμάτια, με δείπνα και συζητήσεις για την επαύριον της παράταξης.

Ο καθένας κοιτάζει τον… πισινό του και όλοι μαζί την πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Διαβάστε ακόμη: