Το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις της Domino’s Pizza έχουν πάρει την κατηφόρα, όχι γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να τρώει πίτσα ή γιατί χάλασε κάτι στην ποιότητα ή τη γεύση. Απλώς η γνωστή αλυσίδα δεν μπορεί να βρει αρκετά άτομα για να ψήσουν και να παραδώσουν πίτσες στα σπίτια των καταναλωτών.

Όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα αποτελέσματα της εταιρείας, οι παραγγελίες στις ΗΠΑ κατά το γ’ τρίμηνο δέχθηκαν πλήγμα λόγω των δυσκολιών στην εύρεση υπαλλήλων. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού σημαίνει ότι κάποια καταστήματα αναγκάστηκαν να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους ενώ άλλα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Η εταιρεία εμφάνισε πτώση 9% στις πωλήσεις εντός καταστημάτων στην αμερικανική αγορά για το τρίμηνο που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση. Παρά την αύξηση μισθών στα καταστήματά της, η Domino’s συνεχίζει να μην βρίσκει εργαζόμενους σε κάποιες περιοχές.

Η μετοχή της Domino’s έχει κερδίσει 27% από τις αρχές της χρονιάς, έναντι ανόδου 18% συνολικά για τον S&P 500 . Την Πέμπτη η τιμή της ήταν στα 486,13 δολάρια, λόγω της αισιοδοξίας που επικρατούσε ότι ο όμιλος θα μπορούσε να διατηρήσει το επίπεδο των πωλήσεων που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια του lockdown.