Ο Χιου Χέφνερ κυκλοφόρησε το περιοδικό Playboy στο Σικάγο, το 1953. Μέχρι το 1974 το περιοδικό σημείωνε τεράστια επιτυχία καθώς πάνω από το ένα τέταρτο των ανδρών νεαρής ηλικίας έγιναν συνδρομητές.

Το περιοδικό Playboy ξεχώρισε από άλλες εκδόσεις της εποχής του χάρη στον ατρόμητο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε θέματα που το μεγαλύτερο μέρος του κοινού θεωρούσε ταμπού. Μετά τον θάνατο του ιδρυτή του όμως, οι Playmates αποκάλυψαν την πραγματικότητα πίσω από τον υποτιθέμενα φαντασμαγορικό τρόπο ζωής. Τα ναρκωτικά, τα όργια και η χειραγώγηση από τον «πρωτοπόρο» Χιού Χέφνερ ήταν η μίζερη πραγματικότητα σύμφωνα με τις Playmates.

Η Κέντρα Γουίλκινσον αποκάλυψε το 2014 τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στη βίλα του Χιου Χέφνερ, όταν εκείνος είχε ακόμη… περίεργες ορέξεις. Μιλώντας τότε στα βρετανικά Μέσα, η Κέντρα είχε αποκαλύψει πως ο «κύριος Playboy» της είχε ζητήσει να τον συνοδεύσει στην κρεβατοκάμαρά του όταν εκείνη ήταν 18 ετών και εκείνος 78.

Ανέφερε πως ο Χιου Χέφνερ της είχε πει ότι του άρεσε να συνευρίσκεται με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα, αλλά για εκείνον δεν ήταν κάτι ωμό, καθώς όλα τα «κουνελάκια» τα θεωρούσε σχέσεις του, συνηθίζοντας πάντα να κοιμάται με κάποια από αυτά.

Ένα άλλο «κουνελάκι», η Χόλι Μάντισον, η οποία ήταν η «επίσημη» φιλενάδα του Χεφ το 2005, είχε δώσει μία πιο περιγραφική εικόνα για το πώς περνούσαν τα βράδια του εκείνος και οι σέξι καλλονές στην έπαυλη, αποκαλύπτοντας μέσα από το βιβλίο της «Στην κουνελότρυπα – Οι παράξενες περιπέτειες και οι ιστορίες ενός πρώην κουνελιού του Playboy» όλα τα όργια που γίνονταν.

Περιέγραφε ένα όχι και τόσο ευχάριστο περιβάλλον, καθώς -ως «επίσημη» φιλενάδα του Χέφνερ- παραδέχτηκε πως υπήρχε ανταγωνιστικό κλίμα με τα άλλα «κουνελάκια», ενώ τα πισώπλατα μαχαιρώματα έρχονταν το ένα μετά το άλλο.

Ωστόσο, αυτό που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τότε ήταν οι αναφορές της Χόλι στις καταχρήσεις. Σύμφωνα με την ίδια, αφού ο Χέφνερ έπαιρνε Viagra αλειφόταν με baby oil, τη στιγμή που τα γυμνά κορίτσια γύρω του κάπνιζαν μαριχουάνα ή έπιναν σαμπάνια. «Έπαιζε» με όλα τα «κουνελάκια», αλλά στο κρεβάτι πήγαινε μόνο με τη Χόλι, ενώ παράλληλα έβλεπε πορνό.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως όσο περνούσε ο καιρός, τόσο και πιο ρουτίνα γινόταν η ζωή στη βίλα του.

«Δεν υπήρχε καθόλου οικειότητα. Ούτε φιλιά, ούτε τίποτα. Ήταν τόσο σύντομες οι εμπειρίες εκεί που δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα, παρά μόνο ένα βαρύ σώμα πίσω μου», είχε δηλώσει.

Η Χόλι, που έμεινε στην έπαυλη για περίπου 8 χρόνια, ανέφερε επίσης πως πέρασε βαριά κατάθλιψη, ενώ από το μυαλό της είχε περάσει και η αυτοκτονία, καθώς εκεί μέσα είχε χάσει το νόημα της ζωής.

Η «κατάρα του Playboy»

Κάποια «κουνελάκια» όμως, έχασαν τη ζωή τους σε νεαρή ηλικία είτε από τη χρήση ναρκωτικών, είτε από τροχαία ατυχήματα είτε δολοφονήθηκαν. Παρακάτω παρουσιάζονται οι Playmates που έφυγαν νωρίς.

Tonya Crews

Η Tonya Crews, γεννημένη στην Οκλαχόμα, ήταν η Playmate του μήνα τον Μάρτιο του 1961. Η Crews γεννήθηκε το 1938 και εργάστηκε επίσης ως δασκάλα χορού και γραμματέας ενώ ήταν μια από τις λίγες ιθαγενείς του Playboy. Δυστυχώς, το 1966 ο Crew σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ήταν μόλις 28 ετών.

Jayne Mansfield

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στο Χόλιγουντ και είχε 5 παιδιά. Η ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε 27 ταινίες και ήταν Playmate για το μήνα Φεβρουάριο του 1955. Αλλά το 1967, η ζωή της έφτασε σε τραγικό τέλος όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λουιζιάνα, μαζί με τον δικηγόρο της, και τον οδηγό τους.

Τρία από τα παιδιά της που επέβαιναν στο όχημα, επέζησαν από τη συντριβή. Η κόρη της Mariska Hargitay ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της στο Χόλιγουντ, όπου είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Olivia Benson στο Law & Order.

Star Stowe

Η Star Stowe το 1956 και 20 ετών ήταν η Playmate για το μήνα Φεβρουάριο του 1977. Παντρεύτηκε τον Peter Maligo με τον οποίο είχε ένας γιος. Όταν χώρισε η Στόου μετακόμισε στο Φορτ Λόντερντεϊλ για να ακολουθήσει τον εξωτικό χορό. Δυστυχώς, τελικά έπεσε σε πορνεία και κατάχρηση ναρκωτικών. Το 1997, τρεις μέρες πριν τα γενέθλια της, το σώμα της βρέθηκε στραγγαλισμένο και πεταμένο σε μια περιοχή όπου πολλές άλλες ιερόδουλες βρέθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Η υπόθεση μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Elisa Bridges

Η Elisa Bridges είχε μια εκτεταμένη καριέρα στο Playboy από το 1994-2000. Σε ηλικία μόλις 28 ετών βρέθηκε νεκρή στο το σπίτι ενός από τους στενούς φίλους του Hugh Hefner, Edward Nahem, στις 7 Φεβρουαρίου 2002. Ο Nahem δήλωσε ότι τη βρήκε νεκρή σε ένα κρεβάτι στο σπίτι του και προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες πριν καλέσει ασθενοφόρο. Αν και το Playboy δημοσίευσε στον ιστότοπό του ότι η Μπρίτζες πέθανε από «φυσικά αίτια», ο ιατροδικαστής έκρινε ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα «οξείας μέθης από τις συνδυασμένες επιδράσεις ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης, μεπεριδίνης και αλπραζολάμης» και ήταν τυχαίο.

Anna Nicole Smith

Η Άννα Νικόλ Σμιθ γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας στις 28 Νοεμβρίου 1967. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Σμιθ έκανε μεγάλη επιτυχία ως Playmate και ως party girl ενώ αποτέλεσε αντικείμενο πολλής αρνητικής προσοχής όταν παντρεύτηκε τον μεγιστάνα του πετρελαίου J. Howard Marshall το 1994, όταν εκείνος ήταν 89 ετών και εκείνη 26. Ο Μάρσαλ πέθανε ένα χρόνο αργότερα και η Smith είχε εμπλακεί σε νομικές μάχες για την κληρονομιά του για χρόνια. Η συμπεριφορά της Smith γινόταν όλο και πιο περίεργη μετά τον θάνατο του γιού της από υπερβολίκή δόση ναρκωτικών και έκανε συχνά δημόσιες εμφανίσεις όπου εμφανιζόταν απίστευτα μεθυσμένη. Στις 8 Φεβρουαρίου 2007 η Smith βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Χόλιγουντ της Φλόριντα όταν ήταν μόλις 39 ετών. Ο θάνατός της κρίθηκε ως αποτέλεσμα οξείας συνδυασμένης δηλητηρίασης από ναρκωτικά.

Debbie Boostrom

Η Debbie Boostrom ήταν η Playboy Playmate για τον μήνα Αύγουστο του 1981. Μετά την ενασχόλησή της με το Playboy, συνέχισε να σχεδιάζει κοσμήματα, να παίζει σε διαφημιστικά και να έχει δύο παιδιά. Στις 29 Ιουλίου 2008, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Φλόριντα ενώ είχε πεθάνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την εύρεση. Η αιτία θανάτου κρίθηκε η αυτοκτονία από πυροβολισμό. Η Boostrom ήταν 53.

Jasmine Fiore

Το μοντέλο Jasmine Fiore, η οποία εργάστηκε για ένα χρόνο για το Playboy αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο περιοδικό, βρέθηκε ξυλοκοπημένη, στραγγαλισμένη, ακρωτηριασμένη και μέσα σε μια βαλίτσα τον Αύγουστο του 2009. Η βαλίτσα είχε αφεθεί σε ένα σκουπιδοτενεκέ σε ένα δρομάκι στην Καλιφόρνια και βρέθηκε δύο μέρες μετά τη δολοφονία.

Τα δάχτυλα και τα δόντια της Jasmine είχαν αφαιρεθεί και το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον σειριακό αριθμό των εμφυτευμάτων του στήθους της. Λίγο μετά τον εντοπισμό της, ο σύζυγός της Ryan Jenkins κατηγορήθηκε για τον φόνο της και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του. Μέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο μοτέλ στην Καλιφόρνια. Είχε αυτοκτονήσει.

Cassandra Lynn-Hensley

Η Κασσάνδρα είχε ανακηρυχθεί Playmate το 2006. Τον Ιανουάριο του 2014 βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα από μια φίλη της. Σύμφωνα με την Washington Post, η Κασσάνδρα είχε καταναλώσει κοκαΐνη και αλκοόλ τις ώρες πριν από τον θάνατό της και είχε ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών. Ήταν 34 ετών και άφησε πίσω της τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της, Gary Hensley.

Stephanie Adams

Η Στέφανι ήταν Playmate για το Νοέμβριο του 1992 ενώ αργότερα έγραψε βιβλία αυτοβοήθειας και διηύθυνε μια εταιρεία βιολογικών προϊόντων ομορφιάς. Σε ένα από τα πιο φρικιαστικά περιστατικά που έπληξαν το Playboy, η πρώην Playmate έπεσε από ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης μαζί με τον επτάχρονο γιο της τον Μάιο του 2018. Η 47χρονη – η οποία είχε εμπλακεί σε μια άσχημη μάχη για την κηδεμονία με τον πρώην της – έσπρωξε πρώτα τον μικρό Βίνσεντ έξω από ένα παράθυρο του 25ου ορόφου, προτού πηδήξει πίσω του.Τα πτώματα τους βρέθηκαν αργότερα σε έναν δεύτερο όροφο στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου.

Christina Carlin-Kraft

Η Christina – η οποία ονομάστηκε Playboy Cyber Girl of Week στις 4 Μαΐου 2009 – ήταν μόλις 36 ετών όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Πενσυλβάνια. Είχε πνιγεί μέχρι θανάτου στο κρεβάτι της από τον 31χρονο δολοφόνο Τζόναθαν Χάρις, ο οποίος της είχε δέσει τα χέρια για να την εμποδίσει να αντεπιτεθεί. Οι ένορκοι είπαν ότι οι τελευταίες στιγμές της στη Γη ήταν «φρικτές και φρικιαστικές». Το σώμα της βρέθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου κοινωνικής πρόνοιας τον Αύγουστο του 2018.

Ashley Mattingly

Η Playmate για το μήνα Μάρτιο το 2011, Ashley Mattingly, αυτοκτόνησε το 2020 σε ηλικία μόλις 33 ετών. Το μοντέλο είχε παλέψει με την κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών και τα αγαπημένα της πρόσωπα έλεγαν ότι ήταν αποφασισμένη να βάλει τη ζωή της σε σωστό δρόμο και μάλιστα εκπαιδευόταν για να γίνει πιλότος.

Playboy: 68 χρόνια τα εξώφυλλα που γράφουν ιστορία

Μερικά απίστευτα και πρωτάκουστα πράγματα για την έπαυλη:

  • Είναι η μόνη βίλα στο Λος Άντζελες που έχει άδεια ζωολογικού κήπου
  • Η βίλα έχει άδεια για πυροτεχνήματα (μπορεί να τα ρίχνει όποτε και όσο συχνά θέλει)
  • Η βίλα παλιά ανήκε σε έναν παίκτη σκακιού. Ο Χέφνερ αγόρασε τη βίλα το 1971 και την ανακαίνισε
  • Το προσωπικό της βίλας είναι 70 άτομα (σεφ, μπάτλερ, υπηρέτες, συντηρητές, security και υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου)
  • Η έκταση της βίλας είναι πάνω από 1.800 τ.μ. (2 πισίνες, ένα γυμναστήριο, μια κουζίνα και 24 δωμάτια)
  • Έχει φιλοξενήσει πολλές σειρές και ταινίες (Curb Your Enthusiasm, Entourage, Sex and the City, The Fresh Prince of Bel-Air, The House Bunny).