Ήταν 1η του Δεκεβρίου του 1953, μιας χρονιάς που ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν σε εξέλιξη, ο Τζον Κένεντι είχε παντρευτεί την Ζακλίν Μπουβιέ, ο Στάλιν μόλις είχε πεθάνει και – πόσο μακρινό – η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανέβει στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας. Τότε, ένα μήνα πριν το ’53 δώσει τη σκυτάλη στο 1954, στα περίπτερα των Ηνωμένων Πολιτειών «κρέμεται» γυμνή η Μέριλιν Μονρόε! Το Playboy αρχίζει τη Σεξουαλική Επανάσταση!

Το απόλυτο ανδρικό περιοδικό κλείνει σήμερα 68 χρόνια λειτουργίας. Αν και με την πανδημία του κοροναϊού η έκδοση ανέστειλε την κυκλοφορία το 2020, ωστόσο ηλεκτρονική έκδοση συνεχίζει τον μύθο.

Την πρώτη Δεκεμβρίου του 1953 ο Χιού Χέφνερ με την οικονομική ενίσχυση της μαμάς του εκδίδει το πρώτο Playboy με εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε.

Σε ηλικία 27 ετών ο επιχειρηματίας ξεκίνησε την αυτοκρατορία του. Ο μύθος λέει ότι το περιοδικό στήθηκε σχεδόν όλο από τον ίδιο στο τραπέζι της κουζίνας του.

Ο Χιού Χέφνερ πέθανε το 2017 σε ηλικία 91 ετών.

Το πρώτο τεύχος

Η φωτογραφία της Μονρόε που φιλοξενήθηκε στο πρώτο εξώφυλλο ήταν για ένα ημερολόγιο εποχής.

Ο Χέφνερ αγόρασε τα δικαιώματα και το πρώτο γυμνό εξώφυλλο στην ιστορία των εντύπων ήταν γεγονός.

Ο Χέφνερ και η Μονρόε δεν συναντήθηκαν ποτέ. Ωστόσο ο πρώτος είχε αγοράσει ένα οστεοφυλάκιο πλάι στο δικό της στο  Westwood Village Memorial Park Cemetery στο Λος Άντζελες. Μετά το θάνατό του βρίσκονται πια κοντά.

Το λογότυπο με το κουνελάκι σχεδιάστηκε από τον Art Paul για να χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο στο τέλος των κειμένων αλλά υιοθετήθηκε ως λογότυπο καθώς ο Χέφνερ το βρήκε  funny ,sexy και παιχνιδιάρικο.

Το πρώτο τεύχος πούλησε περίπου 51.000 αντίτυπα και το δεύτερο πήγε ακόμη καλύτερα.

Έγραφε πάντα ιστορία

Στο Playboy έχουν φωτογραφηθεί μύθοι του σινεμά αλλά και της μουσικής. Στην αμερικάνικη έκδοση αλλά και στις αντίστοιχες που εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο διάσημες γυναίκες αφήνοντας στα χέρια έμπειρων φωτογράφων και οι καλύτερες γυμνές φωτογραφίες του κόσμου ήταν έτοιμες.

Μετά πέντε χρόνια κυκλοφορίας, το 1958, το ετήσιο κέρδος του περιοδικού έφθανε στα 4 εκατ. δολάρια. Συνολικά μέχρι σήμερα, το περιοδικό Playboy έχει εκδοθεί σε πάνω από 35 χώρες, ενώ το διάσημο Κουνέλι, ως σήμα, έχει αποφέρει έσοδα που ξεπερνούν το ένα δισ. δολάρια από τις παγκόσμιες πωλήσεις των προϊόντων.

Στο Playboy δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το μυθιστόρημα Fahrenheit 451 ,όπως και έργα  των John Updike,Τζόις Κάρολ Όουτς,Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ κ.α Στο εξώφυλλό του έχουν ποζάρει σταρ όπως η Ούρσουλα Άντρες, η Ντρού Μπάριμορ ,η Ντάριλ Χάνα και η Σαμάνθα Φοξ. Ακόμα έχουν φιλοξενηθεί ιστορικές συνεντεύξεις όπως του Φιντέλ Κάστρο, του Τζόν Λένον και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στο τεύχος του Μαρτίου του 2015, το περιοδικό εγκατέλειψε οριστικά το γυμνό, που από το 1953 που επέβαλε ως θέμα του. Στο «νέο» Playboy, εξώφυλλο ήταν η Dree Hemingway, δισέγγονη του νομπελίστα συγγραφέα Ernest Hemingway, η οποία εμφανίστηκε με λευκό πουκάμισο και λευκό εσώρουχο δίχως ίχνος ρετούς, κάτι που ήταν η δεύτερη μεγάλη αλλαγή του περιοδικού.

Για πρώτη φορά γκέι άνδρας στο εξώφυλλο

Ένα τεύχος Playboy διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες.

Και αυτό γιατί για πρώτη φορά, το ιστορικό περιοδικό θα φιλοξενεί στο εξώφυλλό του έναν gay άνδρα.

Playboy – Για πρώτη φορά φιλοξενεί στο εξώφυλλο έναν gay άνδρα στο ρόλο του κουνελιού

Πρόκειται για τον Μπρέτμαν Ροκ, που ποζάρει με το κλασικό outfit του Playboy – δηλαδή, έναν μαύρο κορσέ, ένα μαύρο καλσόν με ρίγες, τα διάσημα αυτάκια του κουνελιού κι ένα ζευγάρι πανύψηλες πλατφόρμες.
Ο όμορφος Φιλιππινέζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των κοινωνικών δικτύων – και τώρα θα γράψει ιστορία μέσα από τις σελίδες του Playboy.

Ο Μπρέτμαν Ροκ έγινε διάσημος μέσα από τα σεμινάρια κωμωδίας, αλλά και μακιγιάζ που παρουσίαζε στο YouTube, ενώ αργότερα απέκτησε και τη δική του εκπομπή στο MTV. Πλέον διαθέτει περισσότερους από 17,8 εκατ. ακολούθους στο Instagram.

Την ανακοίνωση του ιστορικού εξωφύλλου έκανε ο ίδιος μέσω αναρτήσεών του στο Twitter και το Instagram όπου παρουσίασε και εικόνες από τη φωτογράφιση εξωφύλλου.