Στη σειρά έργων της «Plantasia», μικρότερα έργα σε καμβά και μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα, η Adele Renault μεγεθύνει φύλλα από πικραλίδες, μπανανόδεντρα και τσουκνίδες.

Αν και τα τελευταία λίγα χρόνια αφιέρωνε τον χρόνο της ζωγραφίζοντας πουλιά, η Renault εξομολογήθηκε στο Colossal ότι το ενδιαφέρον και η αφοσίωσή της στα φυτά είναι πολύ πιο βαθιά. «Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου μου έμαθε τόσα πολλά σχετικά με το να καλλιεργούμε την τροφή μας και να καλλιεργούμε λαχανικά. Δεν γνώριζα ότι αποθήκευα σημαντική γνώση. Τότε, στη διάρκεια της πανδημίας, πιστεύω ότι ο καθένας που είχε λίγη αγάπη για τη φύση και τα φυτά είχε χρόνο να επιστρέψει σε αυτό· αυτό ήταν επίσης και η δική μου περίπτωση» είπε.

Δουλεύει από φωτογραφίες των δικών της φυτών εσωτερικού χώρου που έχει τραβήξει, αλλά και από φωτογραφίες φυτών που έχει τραβήξει στην εξοχή και, πριν την πανδημία, στους κήπους του Ron Finley Project στο Λος Άντζελες· μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της αμερικανικής μεγαλούπολης και της πατρίδας της, του Βελγίου. «Απλά, ενθουσιάζομαι τόσο πολύ όποτε βλέπω τις ηλιαχτίδες να πέφτουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο πάνω στα φύλλα, κάνοντας αυτό το πράσινο να μοιάζει ημιδιαφανές» τόνισε.

Κάποια από τα έργα της σειράς «Plantasia» θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε έκθεση στην πόλη Des Moines στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, όταν η Adele Renault θα εκδώσει, επίσης, κατάλογο των έργων της.