Ο Πίτερ Ντίνκλατζ (Peter Dinklage) έχει συνηθίσει να τραβάει την προσοχή.

«Το να είσαι στο μέγεθος μου, αρκετά συχνά λαμβάνεις και μία δεύτερη ματιά», δήλωσε ο ηθοποιός που το ύψος του είναι 135 εκ., στην εφημερίδα Times. «Όλη μου τη ζωή έβλεπα να με κοιτάζουν».

Ο Ντίνκλατζ γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια μορφή νανισμού με κοντά άκρα, και είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του με την πάθηση. Σε ηλικία 5 ετών, χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια διορθωτική επέμβαση στο πόδι. Ως παιδί, ήταν δύσκολο να βιώσει το να είναι διαφορετικός από όλους τους γύρω του. Ενώ μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να παραξενεύονται από το ύψος του, όμως ο ηθοποιός λέει ότι πλέον αυτό δεν τον επηρεάζει όπως παλιά.

Ο ηθοποιός είπε ακόμα ότι πλέον ο κόσμος που του ρίχνει μία δεύτερη ματιά το κάνει με θετικό τρόπο, καθώς όπως σημείωσε: «Δεν είναι μόνο το μέγεθός μου. Είναι η δουλειά μου που τους κάνει να με ξανακοιτάξουν».

Ο Ντίνκλατζ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σιρανό» μία διασκευή που έκανε η σύζυγός του Έρικα Σμιντ, με την οποία έχει δύο παιδιά.

«Εννέα φορές στις 10», είπε ο Ντίνκλατζ, «τον Σιρανό τον υποδύεται ένας όμορφος ηθοποιός με ψεύτικη μύτη και ξέρεις ότι τη βγάζει όταν τελειώνει. Η ιδέα για τον πρωταγωνιστεί αλλάζει τώρα. Είτε φυλετικά είτε οτιδήποτε άλλο. Καιρός ήταν. Έχουμε κολλήσει με αυτό το στερεότυπο του ηγετικού άνδρα και είναι υγιές να το ανοίξουμε. Η ερωτική ζωή δεν είναι ο τομέας μόνο των όμορφων ανθρώπων – όλοι έχουν μια ερωτική ζωή».