Σε αβαθή ύδατα στο στενό της Χαλκίδας, κοινώς σε ξέρα, έπεσε το υπερπολυτελές σκάφος του γνωστού και επωνύμου Ελληνοαμερικανού εφοπλιστή . Ο Πίτερ Γεωργιόπουλος πέρσι, το 2021, μετά από δυόμισι περίπου χρόνια επέστρεψε στην ναυτιλιακή αγορά μέσω της εξαγοράς από την εταιρία συμφερόντων του United Overseas Group, της United Arab Chemical Carriers (UACC) με έδρα το Ντουμπάι, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διαθέτει στόλο με 22 τάνκερ!

Σύμφωνα με την Vessels value η αξία του στόλου κατά την ημερομηνία εξαγοράς ανερχόταν στο ποσόν των 345 εκατ. ευρώ, με τον μέσο όρο ηλικίας των πλοίων να διαμορφώνεται στα 11 έτη!

Ο Πίτερ Γεωργιόπουλος, πρώην ναυλομεσίτης και τραπεζικός επενδυτής, κατόρθωσε να φτιάξει ένα πολύ δυνατό όνομα παγκοσμίως στο χώρο του εφοπλισμού ενώ εισήγαγε 4 εταιρίες στο Χρηματιστήριο!

Ωστόσο η κρίση το 2009 και το 2014 οδήγησαν τις ναυτιλιακές του εταιρίες να υπαχθούν στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα!

Ο Πίτερ Γεωργιόπουλος έγινε ευρύτατα γνωστός στην ελληνική κοινή γνώμη μέσα από την περίφημη τριπλή συμφωνία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, συνολικής αξίας 2,270 δις. δολαρίων (!!!) καθώς τρεις φορές εμφανίστηκε ως αγοραστής των πλοίων του!

Την πρώτη φορά το 2003 όταν η Genmar απέκτησε 18 Aframax του στόλου του Θ. Αγγελοπούλου έναντι 550 εκατ. δολαρίων, η δεύτερη το 2007 όταν ο Πίτερ Γεωργιόπουλος εξαγόρασε από τον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία 9 φορτηγά πλοία capesize έναντι 1,1 δις. δολάρια, ενώ το 2010 έκλεισαν μια ακόμη συμφωνία πώλησης 5 δεξαμενόπλοιων VLCC και δύο υπό ναυπήγηση Suezmax του κ. Αγγελοπούλου στην General Maritime έναντι 620 εκατ. δολαρίων!

Θυμίζεται ακόμη ότι ο Πίτερ Γεωργιόπουλος διατέλεσε πρόεδρος της Aegean Marine Petroleum.

Πίτερ Γεωργιόπουλος

Αδιαμφισβήτητα ο Πίτερ Γεωργιόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει σε αβαθή ύδατα, κοινώς σε ξέρα ή σε ύφαλο, θυμίζοντας το περίφημο Shallow της Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ από την ταινία a star is born!

Ωστόσο το να πέσεις σε ξέρα στον πορθμό του Ευρίπου, σχεδόν δίπλα στην γέφυρα της Χαλκίδας υποδεικνύει τουλάχιστον επιπολαιότητα και έλλειψη της στοιχειώδους πληροφόρησης ως προς την περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούν!

To σκάφος του Πίτερ Γεωργιόπουλου, Αχιλλέας , με σημαία των Νήσων Κέιμαν «καθισμένο» πάνω στην ξέρα στα ανοιχτά της Χαλκίδας!

Κάτι που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές μέχρι σήμερα τη ζωή του Πίτερ Γεωργιόπουλου που αλλεπάλληλα πέφτει σε ξέρες, πλην όμως έχει το μαγικό χάρισμα να ανακάμπτει και να επιστρέφει από αυτές, κάνοντας εντυπωσιακά come back!

Μετά βεβαιότητας η ξέρα στην οποία έπεσε το υπερπολυτελές σκάφος του στα στενά της Χαλκίδας ήταν η λιγότερο τραυματική εμπειρία ενός επιχειρηματία και εφοπλιστή που κατ’ επανάληψη έχει πέσει στα βράχια!

Διαβάστε ακόμη: