Στις 16 Νοεμβρίου θα απολογηθεί για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την προθεσμία που έλαβε από την Ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας, μετήχθη στις 09:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια σε απολογία για την κατά συρροή ανθρωποκτονία των δύο παιδιών που φέρεται να τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε χρόνους προγενέστερους από την τελική εγκληματική πράξη που της χρεώνεται από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη μητέρα θα προετοιμάσει την απολογία της προκειμένου να επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της τον Αύγουστο, για τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 και τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τα «βέλη» Κούγια σε εισαγγελέα, Κουτσελίνη, Σόμπολο και Παπαδόπουλο

«Είναι αυτονόητο ότι δεν απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην 35η ανακρίτρια. Η προανακριτική διαδικασία κράτησε μήνες και αυτό τιμά την ανακρίτρια. Η δικογραφία είναι τεράστια και αυτό μου δίνει μια ανακούφιση», είπε ο Αλέξης Κούγιας, μετά από την εμφάνιση της 34χρονης κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των παιδιών της.

Ρίχνοντας ακόμη μια φορά τα «βέλη» του για τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι την ανάληψη της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον ίδιο, ο Αλέξης Κούγιας, είπε πως «δεν μιλάω για την αείμνηστη Τζωρτζίνα, διότι ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία και το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε με τους συνεργάτες μου ήταν ένα υπόμνημα για την εισαγγελική πρόταση. Για πρώτη φορά είδα Εισαγγελέα να βρίζει κατηγορούμενο και θα έπρεπε να διωχθεί πειθαρχικά για αυτό».

Αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως «προανακριτικά έγινε επιδερμική διαδικασία, δεν υπήρχαν αντικρούσεις ουσιαστικές της γνωμοδότησης των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα. Αυτό ήταν έκθεση ιδεών και τέτοιο πράγμα δεν έχω δει ποτέ στα 47 χρόνια μου. Έχω έρθει σε επικοινωνία με γιατρούς που θα με βοηθήσουν να αντικρούσουμε τα στοιχεία. Με αυτήν την έκθεση ιδεών, παρενέβη ο κ. Τσιάρας ανεπίτρεπτα και κάλεσε σε απολογία τους ιατροδικαστές σε Αθήνα και Πάτρα».

Για ακόμη μια φορά «φωτογραφίζοντας» τον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο, χωρίς να αναφέρει το όνομα του, ο Αλέξης Κούγιας είπε ακόμη «έμαθα ότι και δικηγόρος της υπόθεσης αυτής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές», προσθέτοντας πως είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούν ορισμένοι τέτοιες υποθέσεις για πολιτικές καριέρες.

Επίσης, ο κ. Κούγιας έριξε τα «καρφιά» του, σε γνωστή εκπομπή και ρεπόρτερ, αναφορικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την ανάληψη της υπόθεσης από τον Όθωνα Παπαδόπουλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όπως μου μετέφεραν η αδελφή, η μητέρα, αλλά και η ίδια η κατηγορουμένη, στη ΓΑΔΑ την έδειραν και μάλιστα την έδειραν πολύ άγρια. Αλλά, ο δικηγόρος ο οποίος προσέλαβαν τότε, κατόπιν συμβουλής ρεπόρτερ, γιου πολύ γνωστού ρεπόρτερ, ο οποίος μάλιστα έπαιζε και τον ρόλο του προστάτη μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής, και της είπε ‘αυτόν τον δικηγόρο πάρε κι εμείς θα σε προστατεύσουμε’ – το ίδιο έγινε και με άλλον δικηγόρο μετά, που είναι τακτικός θαμών αυτής της εκπομπής- της είπε να μην κάνει μήνυση, γιατί ‘θα πρέπει να έχουμε την αστυνομία με το μέρος μας- ‘κι εγώ είμαι έμπειρος ρεπόρτερ και ξέρω’… Κι έτσι αυτή η γυναίκα άβουλη, το ίδιο και ο τότε σύζυγός της, άβουλος κι αυτός, χωρίς να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, δεν υπέβαλαν μήνυση…».

Ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον ρεπόρτερ της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα», Γιώργο Σόμπολο, ο οποίος είναι γιος του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Πάνου Σόμπολου. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης είχαν παραχωρήσει την πρώτη κοινή τους συνέντευξη στον Γιώργο Σόμπολο και στη συγκεκριμένη εκπομπή του Star, πριν συλληφθεί η 34χρονη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπου παρουσιάζοντας ως ένα αγαπημένο και δεμένο ζευγάρι, συντετριμμένο για τον χαμό των παιδιών του.

Επίσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ρούλα Πισπιρίγκου, επικοινώνησε η ίδια με τον ρεπόρτερ, όπως αναφερόταν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, για να κάνει κάποια δήλωση, μέσα από τη ΓΑΔΑ, αφού είχε συλληφθεί, αλλά και μέσα από τις φυλακέ Κορυδαλλού στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη: