Σε νέα αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) από τον Ιανουάριο ποντάρει η Pimco και ετοιμάζεται να επενδύσει σε κρατικά ομόλογα μεγάλης διάρκειας.

Παρά τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών τον Αύγουστο, η προσέγγιση της BOJ για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δεν έχει αλλάξει και «η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα γίνει από τον ερχόμενο Ιανουάριο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Tadashi Kakuchi, διαχειριστής χαρτοφυλακίου ιαπωνικών ομολόγων στο υποκατάστημα της Pacific Investment Management Co. στην Ιαπωνία.

Το προθεσμιακό επιτόκιο των μακροπρόθεσμων ομολόγων ξεπέρασε το 3% για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση της BOJ το 2013. Η καμπύλη αποδόσεων εξακολουθεί ωστόσο να είναι απότομη, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ισορροπία προσφοράς-ζήτησης για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα επιδεινώνεται, καθώς οι αδύναμες επενδύσεις συνδυάζονται με τη μείωση στην αγορά ομολόγων από την BOJ. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τη διάρκεια της έκδοσης των κρατικών ομολόγων, αν και ο Kakuchi λέει ότι θα υπάρξει βελτίωση σε περίπου έξι μήνες και ότι η αύξηση της ζήτησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταθερότητα σε ολόκληρη την αγορά ομολόγων.

Διαβάστε ακόμη: