Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία του πληθωρισμού της Αυστραλίας για τον Ιούλιο, τα οποία ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και σε σύγκριση με 3,8% τον Ιούνιο.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας αποκάλυψαν ότι η κεντρική τράπεζα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,7% μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,14%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε οριακή πτώση. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,51%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασαν 0,8% και 0,03% αντίστοιχα.

Τα βλέμματα στη Nvidia

Οι μετοχές κατασκευής τσιπ  είναι επιφυλακτικές εν όψει των κερδών της NVIDIΑ.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο η Nvidia συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη- μια τάση που είδε τη μετοχή να ανεβαίνει σχεδόν 160% σε αξία μέχρι στιγμής το 2024.

Η Nvidia θεωρείται καμπανάκι για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, με τα όποια συμπεράσματα από τα κέρδη της, που αναμένονται αργότερα την Τετάρτη, να είναι πιθανό να επηρεάσουν τις ασιατικές μετοχές τεχνολογίας.

Η TSMC της Ταϊβάν παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών Advantest σημείωσε άνοδο σχεδόν 3%.

Διαβάστε ακόμη: